Stijlgidsen

Kerstoutfits voor heren

Jaja, voor je het weet staat de mooiste maand van het jaar weer voor de deur. December! En voor je het weet beginnen de feestdagen. Maar WAT MOET JE AAN?!

Elk jaar wil je er met de feestdagen weer goed uitzien. Een opvallend overhemd voor de kerstborrel op werk, een mooie kersttrui op eerste kerstdag bij oma, een strak colbert voor de tweede kerstdag bij je schoonouders en een glanzend, chique overhemd om te stralen met oud en nieuw.

Om je er sowieso goed uit te laten zien tijdens de december feestdagen, hebben we hier enkele tips en tricks voor je zodat je zeker weet dat jouw dresscode dit jaar helemaal klopt.

Durf!

In Nederland hebben we helaas op modegebied vaak het motto:' doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg'. Dat motto mag je met kerst best eens achterwege laten.

Koop eens een kleur of een kledingstuk wat je normaal gesproken niet zo snel durft te dragen. Je zal zien dat de complimenten binnenstromen en je hier van gaat stralen.

Prints mogen

Prints zijn helemaal in tijdens deze feestdagen, dus zorg ervoor dat je die in ieder geval in één van je outfits verwerkt. Een overhemd met een leuke print onder een effen colbert of maak het spannend.

Of draai het om. Er zijn tegenwoordig hele gave colberts met print te koop. Kies je voor een jasje met print, kies dan wel een effen overhemd. Een mooie pantalon met print kan ook zeker.

Kerstoutfit met glamour

Ook al ben je misschien een man, met kerst is het enige moment dat ook jij glitters en glans in je kleding kan en mag verwerken. Dus neem het ervan en ga eens voor een mooi glimmend colbert of kies voor een leuke tropdas of strik met glitters.

Kies voor laagjes!

Kerst is dan misschien in de winter, toch zullen de temperaturen op de kerstborrel of tijdens het gourmetten soms hoog oplopen. Daarom zijn laagjes echt ideaal. Je moet je namelijk wel lekker voelen in je kerstoutfit. Met een leuke blazer of colbert kun je met je outfit leuke combinaties maken en ook nog wat uittrekken als het onverhoopt te warm wordt.

Top