Stijlgidsen

Feestjurken

Veel vrouwen vinden het leuk om feestjurken te dragen. Het kledingstuk wordt over het algemeen niet vaak uit de kast gehaald, maar als er een gedragen wordt, is het een bijzonder moment.

We zien steeds meer feestjurken in verschillende designs, lengtes en stoffen. We bespreken de verschillende type feestjurken en hoe je met een feestjurk een stijlvolle outfit kunt samenstellen.

Shop feestjurken

Cocktailjurk of galajurk?

Feestjurken zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen, soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld lange galajurken, maar ook korte cocktailjurken. De galajurken zijn ideaal voor de formele gelegenheden, terwijl de cocktailjurken vaker worden gedragen op werkfeestjes, bruiloften of op feestjes bij vrienden en familie thuis.

Cocktailjurken zijn over het algemeen kort of midi. De benen mogen gezien worden en de jurken kom je soms ook in het dagelijks leven tegen, buiten de feestdagen om. Je kan ze prima zakelijk dragen met een colbertje of een dun gebreid vestje er overheen.

Slits en asymmetrische vormen

Er vallen er verschillende trends op. Ten eerste zien we de slits, een druppelvormige opening op de rug, veel terug. Door de opening is er een stuk huid te zien. Dit geeft een speels en sexy effect. Deze feestjurken zijn getailleerd en leggen op een elegante manier de nadruk op het decolleté.

Tevens zijn de asymmetrische feestjurken en one-shoulder jurken erg populair. De asymmetrische vormen zijn interessant, omdat designers hiermee de hals accentueren. Een jurk met een hoge taille en slechts één schouderband, laten de benen langer lijken en geven een ideale halslijn.

Qua stoffen gaat het alle kanten op: fluweel, kant, en borduursels, maar ook metallic stoffen zie je steeds meer.

Strapless en V-hals feestjurk

De strapless feestjurken (of off shoulder jurken) zijn nog altijd populair. Deze mogen ook best uitdagend zijn! Een lage uitsnede, waarmee voldoende decolleté te zien is. Let wel op dat de jurk goed zit. Het is vervelend om de hele dag je jurk omhoog te moeten trekken. Draag je toch liever een jurk met bandjes? Dan is de (diepe) V-hals een goede keuze.

De jurken hebben over het algemeen simpele designs, maar door ze in opvallende stoffen uit te zoeken, worden het eyecatchers. Let wel op of op de gelegenheid waar je naar toe gaat een diep decolleté of blote schouders gepast is. Op een diner met mannelijke zakenrelaties is het misschien raadzaam om een feestjurk te kiezen die wat hoger gesloten is.

De verleidelijke bustier feestjurk

De bustier werd vroeger als lingerie gezien, maar deze wordt niet langer meer door kleding bedekt. Oorspronkelijk is de bustier een top die de borsten ondersteunt. De bustier jurk doet in feite hetzelfde, maar dan met een rok eraan vast.

Van nature is de bustier jurk sensueel en uitdagend - het kan zowel als avondjurk, als cocktailjurk gedragen worden. Designers raden echter wel aan om deze jurk met bredere schouderbandjes aan te schaffen, zodat de blote neklijn gebalanceerd wordt.

Little black dress als feestjurk

Tot slot is de 'little black dress' een kledingstuk dat iedere vrouw zou moeten bezitten. De voorgaande feestjurken zijn jurken die simpel gestyled dienen te worden. De little black dress daarentegen is een kledingstuk waarmee je alle kanten op kunt gaan. Zo is het te combineren met verschillende accessoires én kledingstukken. Denk aan een opvallende panty - varieer hierbij in patronen en kleuren. Daarnaast is het ook leuk om er een mooi vest, blazer of jasje op te dragen. Of pak uit met mooie accessoires. Met een feestjurk mag je immers uitpakken!

Top