De foute kersttrui

De foute kersttrui

Op zoek naar een foute kersttrui voor tijdens de kerstdagen? Kijk dan niet verder. Dresscode.nl heeft namelijk alle kersttruien op een rijtje gezet.Verder geven wij tips voor je ultieme kerstoutfit en laten we je zien hoe je de kersttrui het beste kunt combineren.

De kersttrui is populairder dan ooit. Alle grote modeketens hebben het foute mode-item tegenwoordig in de schappen liggen, op feesten en evenementen wordt een speciale kerst dresscode gehanteerd en er is zelfs een internationale Foute kersttruiendag in het leven geroepen. De kersttrui is een musthave voor iedereen die kerst in stijl wil vieren!

Foute kersttrui dames

Nog niet zo lang geleden gold de kersttrui nog als kledingstuk waarin je absoluut niet in gezien wilde worden. Alleen wanneer je tijdens de feestdagen brak op de bank lag van een uit de hand gelopen kerstborrel, was het enigszins geoorloofd om uit te brakken in een lekkere warme kersttrui. Tegenwoordig trekken we de kersttrui met alle liefde uit de kast en is het zelfs een must voor kerstliefhebbers die de show willen stelen op het kerstdiner, de kerstborrel van werk of tijdens het gourmetten op het kerstfeest.

Kledingwinkels spelen in op de populariteit van de kersttrui en bieden kersttruien aan in allerlei soorten en maten. Zo zijn er exemplaren met grappige teksten, leuke printjes en kersttruien met opvallende kleuren. Neem eens een kijkje in het overzicht van shops met kersttruien voor dames.

Hoe dragen dames de kersttrui?

Je kunt de kersttrui op eindeloos veel kledingstukken combineren. Over het algemeen geldt: hoe meer franje hoe beter. Dit betekent dat de trui niet hoeft te matchen met de rest van je kerstoutfit. Het liefst moet de kersttrui zelfs een beetje vloeken! Schroom dus niet om je felgekleurde rode kersttrui te combineren met een donkere leren (skater) skirt, of je opvallende trui boven je crèmekleurige rok aan te trekken.

Durf je het aan ook een kersttrui te dragen op kantoor? Kies dan voor een donkere (spijker)broek en vul deze aan met hoge laarzen. Je kunt ervoor kiezen een blazer over je kersttrui te dragen; op die manier creëer je een chique uitstraling.

Ga je voor een feestelijk kerstoutfit? Bedenk dan dat je de kersttrui ook als jurk kunt dragen boven een zwarte panty of donkerkleurige legging met daaronder zwarte hakken (het liefst met glitters erop!). Houd dan rekening met de maat van de kersttrui; kies voor een extra grote maat zodat de trui de juiste lengte heeft om hem als jurk te dragen.

Tot slot kun je ervoor kiezen om een blouse onder de trui te dragen; dit zorgt voor een leuk speels effect.

Foute kersttrui heren

Ook mannen lopen dit jaar weer met trots rond in een foute kersttrui. De knits en Noorse truien waren al een tijdje populair voor mannen in de decembermaand, maar de kersttrui met gekke print is inmiddels ook steeds populairder geworden.

De kersttrui wordt door heren niet alleen gedragen om het ultieme feestgevoel over te brengen, de trui wordt ook zeker als fashion item gedragen. De warme truien zijn namelijk uitstekend te combineren met overhemden en shirts. Voor de mannen die kiezen voor een simpele look, is de trui uiteraard ook los te dragen. Je kan de trui prima dragen op een jeans, maar wil je iets netter aan het kerstdiner of op de kerstborrel verschijnen kan je hem ook prima op een mooie chino dragen. Zo is het nog net iets feestelijker.

Kortom: De kersttrui is een musthave voor iedereen die kerst in stijl wil vieren!

Redactie

Redactie

Top