Bikini Guide: vind jouw perfecte bikini voor deze zomer

Bikini Guide: vind jouw perfecte bikini voor deze zomer

De zon schijnt, heerlijk, maar ook genadeloos. Want nu moet je die bikini toch echt uit de kast trekken. De tijden dat we zomaar elke bikini aantrokken, zijn voorbij. Gelukkig maar, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Hoe weet je welke bikini goed bij jouw lichaamsbouw past? Lees hieronder de tips & tricks en ontdek het zelf! Voor de trends van 2017 bekijk je de bikini pagina.

Kennis is macht: ken je lichaam!

Als je je een beetje verdiept in wat je ziet in de spiegel, kun je al een aardig beeld krijgen van de bikini die jou het beste staat.. Dat vereist wel een bepaalde mate van eerlijkheid in het kijken naar jezelf. Wat zie je? Heeft jouw figuur de vorm van een appel, een peer? Het optisch beïnvloeden van hoe je eruit ziet begint met zelfkennis. Ga daarom uit van jouw lichaamsvormen en niet in de eerste plaats van de bikini die zo mooi staat bij dat fotomodel. Heb je een buikje dat je liever wilt verbergen, dan is er een betere manier dan je buik inhouden: kies bijvoorbeeld voor de tankini, de bikini met een buik bedekkend bovenstukje.

Bikini's voor een zandloper figuur

Als jij een zandloper type bent - rondingen en een slanke taille - dan vertegenwoordig jij een eeuwenoud ideaal vrouwbeeld, kijk maar naar  Marilyn Monroe, Kim Kardashian en Beyonce. Met dit figuur is het belangrijk een goed ondersteunend bovenstukje te gebruiken en is het handig je taille extra te benadrukken, bijvoorbeeld door een hoger gesloten broekje. Vrouwen met volle buste worden geadviseerd om een goed passend topje met bovenstuk te dragen

Bikini's voor een peervormig figuur

De bikinistijl voor een peervormig figuur (lees, brede heupen en kleine buste) kun je enigszins vergelijken met een zandloper figuur. Kies er voor om een hoog gesloten broekje te dragen. Hiermee benadruk je je taille. Zorg bij de top voor een leuke print waardoor je buste voller oogt.

Bikini's voor een appelvormig figuur

Bij appelvormig figuur heb je slanke benen, smalle heupen maar bijna geen taille. Bovendien kom je wat sneller aan rond je buik en buste. Herken jij jezelf hierin, dan heb je een appelvormig figuur. Kies dan voor het dragen van een badpak of een bikini met hoog broekje. Wil je een buikje bedekken? Zorg er dan voor dat je broekje of badpak plooit rondom de middel, dit leidt af van hetgeen je probeert te bedekken.

Kies een top met brede banden en rustige print. Drukke prints kunnen je buste groter doen laten lijken.

Bikini's voor een zwemmer

Als je regelmatig baantjes trekt in het zwembad zul je ongetwijfeld passende zwemkleding hebben. Het zou zomaar kunnen dat dit niet de kleding is die je aantrekt als je een dagje naar het strand gaat. Kies bij het dragen van een bikini voor een bovenstukje met beugel en dikke banden. Experimenteer er rustig op los met prints voor je bikinibroekje. Hierdoor leg je meer nadruk op je taille.

Bikini's voor een slank figuur

Heb je een kleinere cupmaat, dan kun je eigenlijk best opgelucht ademhalen: naast de push-up kun jij losgaan met drukke prints die je buste groter doen lijken, en allerlei kraaltjes of andere versieringen. Voor jou is het triangel bikini bovenstukje dat je uit elkaar kunt schuiven ook ideaal: schuif de cups verder van elkaar voor optisch grotere borsten.

Life Hacks voor mooie bikinibenen

Een ander heikel punt qua bikini's zijn de benen. Maar ook hiervoor zijn oplossingen. Heb jij bijvoorbeeld korte benen, dan is het slim om een hoog uitgesneden bikinibroekje te kiezen, zo eentje met strikjes bijvoorbeeld. Dit geldt ook voor het verdoezelen van vollere bovenbenen. Vermijd broekjes met pijpjes.

Heb je juist magere benen, dan heb je geen probleem zullen veel mensen zeggen. Maar ook voor jou zijn er tips: kies bijvoorbeeld een broekje met veel ruches en versiersels aan de zijkanten. Met deze bikini life hacks heb je niet alleen innerlijke schoonheid, maar zie je er ook nog eens fantastisch uit!

Redactie

Redactie

Top