abc
abc
Stijlgidsen

Zwembroeken 2023

Voor heren zijn er veel soorten zwembroeken. Zo is er de Speedo, de strakke zwemboxer, het korte zwemshort, het lange zwemshort en de langere variant: de surfers zwembroek (ook wel boardshort genoemd).

Zo zie je maar, er is voor ieder wat wils. Hieronder alles over die verschillende soorten.

Shop zwembroeken

Ieder jaar zijn er nieuwe trends in mode land. Dat geldt niet alleen voor dagelijkse kleding, maar ook bij de zwembroeken verandert er ieder jaar wel iets. Zo zie je ieder jaar verschillende stijlen, kleuren of modellen populair zijn.

Waar een aantal jaar geleden het wijde boardshort erg populair was, kan hij zeker nog gedragen worden, maar de zwembroeken van 2023 zijn net als vorig jaar over het algemeen toch een stuk korter.

Wat je in de zomer van 2023 vooral ziet is kleur en prints. Je mag opvallen met je short. Geen print is te gek en geen kleur is te fel.

Prints

Een zwembroek hoeft niet al te serieus genomen te worden. Je ziet steeds meer zwembroeken met afbeeldingen van bijvoorbeeld eten, zeedieren, bekende tekenfiguren of met grappige quotes verschijnen.

Deze zwembroeken zijn leuk voor een strandfeestje, festival of als je met je vrienden naar het strand gaat. Misschien in het begin een beetje spannend om te dragen, maar het is zeker een zwembroek die je erbij mag hebben.

Zwarte shorts

Hou je niet zo van prints of felle kleuren, dan zit je in 2023 ook helemaal goed met een zwarte zwembroek. Ga je voor een strakke boxer of kies je voor een wijdere zwembroek? Wat je voorkeur ook is, deze zomer kun je met een zwarte zwembroek alle kanten op.

Green is the colour for me

Deze trend zie je eigenlijk overal in terugkomen. Groen blijft een mooie neutrale kleur. Ook in 2023 zie je hem veel terug. Groene prints, maar een effen zwembroek is ook helemaal hot.

De korte zwembroek

Zoals we in het begin al aangaven, zijn de korte zwembroeken weer helemaal terug.

De korte zwembroek is dé trend van 2023. Waar eerst de lange zwembroeken helemaal hip waren, is nu de korte zwemshort weer populair. De korte zwembroeken komen ongeveer tot op de helft van je bovenbeen of hoger.

Denk er wel aan dat ze los moeten zitten, dus niet de strakke speedovorm. Deze zwemshorts zijn er in vele kleuren en patronen. In principe zijn alle kleuren goed, maar je ziet wel dat ieder jaar zijn eigen trends heeft wat de kleuren en patronen betreft.

De surferzwembroek

De surferzwembroek, ook bekend als boardshort, is de lange, wijdere zwembroek. Dit short kan je ook  goed als korte broek dragen. Leuk met een T-shirt en je sneakers of slippers. De shorts zijn in veel verschillende prints en kleuren verkrijgbaar.

Naast het model is ook de kleur van je boardshort belangrijk. Naast het feit dat je de kleur mooi moet vinden, kun je ook kijken of de kleur van de short goed bij de kleur van je huid past. Heb je een wat lichtere huid? Dan kun je lichte kleuren en pasteltinten beter vermijden. Als je een wat donkerdere huid hebt, kun je vrijwel elke kleur goed hebben.

Daarnaast doet het soort zwembroek ook nog veel voor je figuur. Ben je wat kleiner of smaller? Draag dan een korte zwemshort en vermijd de grote boardshorts.

Tips om je zwembroek mooi te houden

  • Zo snel mogelijk uitspoelen. Wanneer je terugkomt van een dagje strand of zwembad is het belangrijk dat je je zwembroek met zoetwater afspoelt - zelfs als je het water niet in bent geweest. Zonnebrand, de vettigheid van je huid en bepaalde chemicaliën in het zwembad kunnen schadelijk zijn voor je zwemshort.
  • Handwas. Je zwembroek kun je het beste in een handwasje wassen. Wassen in de wasmachine is sterk af te raden, omdat dit de kwetsbare delen van je zwemshort, zoals de naden en elastieken kan beschadigen.
  • Gebruik groene zeep of Dreft. Gebruik bij het wassen van je zwembroek een milde zeep, zoals groene zeep of Dreft. Hiermee verwijder je vetvlekken van de zonnebrandcrème. Spoel je zwembroek altijd goed uit om zeepresten te verwijderen.
  • Houd het koel. Heet water is slecht voor zwemkleding. Was je zwembroek daarom nooit in heet water. Dagelijkse bezoekjes aan een jacuzzi - hoewel het fantastisch klinkt - zijn daarom ook niet aan te raden.
  • Liggend laten drogen. Wring je zwembroek nooit uit. Hierdoor kan de stof namelijk beschadigd raken. Laat hem idealiter horizontaal (op een handdoek) drogen. Wanneer je je zwemshort ophangt kan deze uitrekken en uit model raken. Droog je zwemshort NOOIT in de droger! Hierdoor kan de stof ernstig beschadigd raken.
  • Behandel je nieuwe zwembroek met een mengsel van natuurazijn en zoetwater. Laat je nieuwe zwembroek ongeveer een halfuur in een mengsel van natuurazijn en water weken (1 eetlepel natuurazijn op elke liter water). Dit badje zorgt ervoor dat de kleuren van je zwemshort langer mooi blijven.
Top