Stijlgidsen

Zwembroeken 2020

Voor heren zijn er veel soorten zwembroeken. Zo is er de Speedo, de strakke zwemboxer, het korte zwemshort, het lange zwemshort en de surfers zwembroek (ook wel boardshort genoemd).

Shop zwembroeken

De zwembroektrends van 2020

Zoals kleding ook ieder jaar weer nieuwe trends aanneemt, doen zwembroeken dat ook. Zo zie je ieder jaar verschillende stijlen, kleuren of maten populair zijn. Waar in de voorgaande jaren de lange, wijde boardshort erg populair was, is de zwembroek van 2020 een stuk korter. Zo zie je dat de trends van 2020 verschillen niet heel veel van 2018, maar toch zijn er enkele te vinden.

We hebben alle trends voor de zwembroeken 2020 voor je op een rij gezet.

Korte zwembroeken

Zoals we in het begin al aangaven, zijn de korte zwembroeken weer helemaal terug. Denk er wel aan dat ze los moeten zitten, dus niet de strakke speedovorm.

Ook de 'surferlengte' zal je nog voorbij zien komen, maar zorg hierbij voor een sportieve look. Dus niet te wijd en niet te groot, dan is hij nog geoorloofd.

Army Green

Deze trend zie je eigenlijk overal in terugkomen. Legergroen is DE kleur van 2020. Je mag de kleur combineren met andere groentinten, maar een effen zwembroek is ook helemaal hot.

Fluorescerende kleuren

Dit is een bekende trend. Een zwembroek mag best een beetje opvallen en dus zijn fluorescerende kleuren perfect. De kleuren geel, groen en roze zijn hierin het meest populair. Deze staan ook extra mooi bij een zongebruinde huid!

Grappige opdruk

Een zwembroek hoeft niet al te serieus genomen te worden. Je ziet steeds meer zwembroeken met afbeeldingen van bijvoorbeeld eten, zeedieren, bekende tekenfiguren of zwembroeken met grappige quotes verschijnen.

Deze zwembroeken zijn leuk voor een strandfeestje, festival of als je met je vrienden naar het strand gaat. Misschien in het begin een beetje spannend om te dragen, maar het is zeker een zwembroek die je erbij mag hebben.

Merken mogen gezien worden

Een trend die langzaam begonnen is in 2016 ~ 2017, maar doorgaat in 2020. Het merkje van je zwembroek mag duidelijk zichtbaar zijn. Dit door een groot logo of de merknaam als opdruk over je gehele zwembroek te dragen. Denk hierbij wel aan het merk wat je draagt. Niet alle merken zijn even stoer om mee te koop te lopen. Merken als adidas, Nike, Diesel, Marc O'Polo of Lacoste zijn altijd goed.

Ruitjes

De welbekende ruitjeszwembroeken mogen ook in 2020 weer gedragen worden. Het grappige aan deze print is dat hij wat kleding betreft niet vaak meer voorkomt, maar op de zwembroeken doen de ruitjes het ieder jaar weer goed.

De korte zwembroek

De korte zwembroek is dé trend van 2020. Waar eerst de lange zwembroeken helemaal hip waren, is nu de korte zwembroek weer populair. De korte zwembroeken komen ongeveer tot op de helft van je bovenbeen of hoger. Deze zwembroeken zijn er in vele kleuren en patronen.

In principe zijn alle kleuren goed, maar je ziet wel dat ieder jaar zijn eigen trends heeft wat de kleuren en patronen betreft.

De surferzwembroek

De surferzwembroek, ook bekend als boardshort, is de lange, wijdere zwembroek. Dit short kan je ook  goed als korte broek dragen. Leuk met een T-shirt en je sneakers of slippers. De shorts zijn in veel verschillende prints en kleuren verkrijgbaar.

Naast het model is ook de kleur van je zwembroek belangrijk. Naast het feit dat je de kleur mooi moet vinden, kun je ook kijken of een zwembroek goed bij de kleur van je huid past. Heb je een wat lichtere huid? Dan kun je lichte kleuren en pasteltinten beter vermijden. Als je een wat donkerdere huid hebt, kun je vrijwel elke kleur goed hebben.

Daarnaast doet het soort zwembroek ook nog veel voor je figuur. Ben je wat kleiner of smaller? Draag dan een korte zwembroek en vermijdt de grote surfers zwembroeken.

De Speedo of strakke zwemboxer

Deze zwembroek zie je minder op het Nederlandse strand, maar in landen als Italië, Spanje of Frankrijk is hij nog steeds een hit. In sommige zwembaden is het zelfs verplicht om hem te dragen vanwege de hygiëne.

Dit is de meest ideale zwembroek om baantjes in te trekken, maar ook om mooi bruin te worden en witte bovenbenen te vermijden. Bij een Speedo of strakke zwemboxer is het belangrijk dat je hem van tevoren goed past. Omdat de zwembroek strak zit, is het des te belangrijk dat hij wel comfortabel blijft zitten.

Tips om je zwembroek mooi te houden

  • Zo snel mogelijk uitspoelen. Wanneer je terugkomt van een dagje strand of zwembad is het belangrijk dat je je zwembroek met zoetwater afspoelt - zelfs als je het water niet in bent geweest. Zonnebrand, de vettigheid van je huid en bepaalde chemicaliën in het zwembad kunnen schadelijk zijn voor je zwembroek.
  • Handwas. Je zwembroek kun je het beste in een handwasje wassen. Wassen in de wasmachine is sterk af te raden, omdat dit de kwetsbare delen van je zwembroek, zoals de naden en elastieken kan beschadigen.
  • Gebruik groene zeep of Dreft. Gebruik bij het wassen van je zwembroek een milde zeep, zoals groene zeep of Dreft. Hiermee verwijder je vetvlekken van de zonnebrandcrème. Spoel je zwembroek altijd goed uit om zeepresten te verwijderen.
  • Houd het koel. Heet water is slecht voor zwemkleding. Was je zwembroek daarom nooit in heet water. Dagelijkse bezoekjes aan een jacuzzi - hoewel het fantastisch klinkt - zijn daarom ook niet aan te raden.
  • Liggend laten drogen. Wring je zwembroek nooit uit. Hierdoor kan de stof namelijk beschadigd raken. Laat je zwembroek idealiter horizontaal (op een handdoek) drogen. Wanneer je je zwembroek ophangt kan deze uitrekken en uit model raken. Droog je zwembroek NOOIT in de droger! Hierdoor kan de stof ernstig beschadigd raken.
  • Behandel je nieuwe zwembroek met een mengsel van natuurazijn en zoetwater. Laat je nieuwe zwembroek ongeveer een halfuur in een mengsel van natuurazijn en water weken (1 eetlepel natuurazijn op elke liter water). Dit badje zorgt ervoor dat de kleuren van je zwembroek langer mooi blijven.
Top