abc
abc
Stijlgidsen

Zonnebrillen 2023

De zonnebril is in de zomer het populairste accessoire. Een goede zonnebril is dan ook van essentieel belang. Niet alleen om je te beschermen tegen UV straling, maar ook om je outfit net dat beetje extra zomer gevoel te geven.

Een zonnebril kan je beach outfit maken of kraken. Kies daarom een zonnebril altijd zorgvuldig uit of koop meerdere zonnebrillen, zodat je kunt afwisselen per outfit.

De zonnebril kent vele verschillende trends. Maar naast hip en mooi is en juiste kwaliteit ook belangrijk. Laat je hierover goed adviseren.

Dames zonnebrillen Heren zonnebrillen

De Pilotenbril

Aviator Ray-Ban zonnebril

De jaarlijkse favoriet is toch wel de zogenoemde 'pilotenbril'. Iedereen (man en vrouw) moet toch minimaal wel één pilotenbril in zijn of haar bezit hebben. De pilotenbril heb je in vele kleuren en varianten. Hierdoor kun je deze bril bij verschillende outfits dragen. Zowel bij een casual outfit als bij je nieuwe bikini. Hij is ook in 2023 weer een absolute hit onder de zonnebrillen.

De pilotenbril heet officieel de 'Aviator' en zorgt voor een stoere, maar verzorgde look!

Wayfarer en de Clubmaster

wayfarer Ray-Ban zonnebril

De Wayfarer en de Clubmaster zonnebrillen zijn ook in 2023 zonnebrillen die je vaak gaat zien. Deze brillen waarvan het materiaal van de pootjes doorloopt boven de glazen, maar de onderkant van de glazen zijn voorzien van een meestal gouden randje, zijn sinds enkele jaren een echte hit.

Clubmaster Ray-Ban zonnebril

Toch is de zonnebril al jaren oud. Hij is vooral bekend van sterren als Michael Jackson en Madonna. De bril wordt vaak universeel ontworpen, oftewel een ontwerp kan gedragen worden door mannen en vrouwen.

Deze bril is een goede keuze voor zowel op het strand als op het terras of op een festival. Ook deze bril is in vele varianten en kleuren te verkrijgen. Shop een felle kleur voor een feestje of ga voor zwart of bruin bij een casual outfit.

Ronde zonnebrillen

Round RB zonnebril

Ronde brillen zijn echt helemaal terug van weggeweest. Waar ze een tijdje geleden alleen gedragen werden door de welbekende 'hippies of gabbers', is de ronde bril nu voor iedereen.

In 2015 zagen we de bril langzaam opkomen op festivals en bij alternatieve looks. Nu zijn ze zo gestyled dat ze jou zowel een alternatieve, een classy of een moderne look kunnen geven.

In 2023 zie je dat de ronde bril in combinatie met spiegelglas populair is. Ook worden ze steeds groter van formaat. De ronde zonnebril geeft een stoere en modieuze look. Maar vergeet hem vooral niet als je toch voor een alternatief gaat!

Cat Eye

De Cat Eye is even uit het modebeeld verdwenen, maar nu is hij weer helemaal terug. De grote, vrouwelijke bril is een echte eye-catcher die vroeger de bekendste zonnebrilvorm was voor de vrouw.

Cateye zonnebril

Later is de Cat Eye langzaam getransformeerd in grote vierkante zonnebrillen, maar HIJ IS WEER TERUG! Deze vorm is nog één van de weinige brillen die echt alleen door vrouwen gedragen wordt.

Andere brilvormen raken langzaam universeel. De Cat Eye maakt je look sierlijk en sexy, dus is er zeker eentje om in je collectie te hebben!

Kies de juiste zonnebril

99% UVB en 95% UVA Bescherming. Bij het kopen van een nieuwe zonnebril is het belangrijk om te letten op de beschermingsfactor. Teveel UV straling is namelijk schadelijk voor je ogen. Kies idealiter een zonnebril die minstens 99% UVB stralen en minstens 95% UVA stralen blokkeert.

Bigger is better. Grotere zonnebrillen bedekken je ogen beter bieden daarom meer bescherming tegen UV stralen, bekijk daarom ook een de zonnebrillen van Cartier.

Kleur van de glazen zeggen niets over bescherming. Een bekend misverstand is dat de kleur van glazen bepalend is voor de mate van bescherming. Hoewel donkere glazen natuurlijk erg cool staan, beschermen ze je ogen niet per se beter dan lichtere glazen.

Gepolariseerde glazen blokkeren schittering, niet UV stralen. Gepolariseerde glazen blokkeren schittering (van bijvoorbeeld water of sneeuw), maar houden geen UV stralen tegen. Controleer bij het kopen van een zonnebril daarom ook altijd de UV bescherming.

Top