Strandjurkjes 2018

Strandjurkjes 2018

Voor op het strand is het fijn om luchtige strandjurkjes te dragen. Deze zijn gemakkelijk uit en aan te trekken, drogen snel en zijn gemakkelijk in je tas te stoppen.

Strandjurken

Je ziet tegenwoordig veel verschillende soorten strandjurkjes voorbij komen. Bij een strandjurkje kun je natuurlijk kiezen voor matchende kleuren bij je bikini, maar dit hoeft niet per sé.

Ook al zijn de regels op het strand wat minder streng. Toch is het wel belangrijk dat ook je outfit op het strand met de mode meegaat. Het is tegenwoordig op het strand net zo belangrijk om er goed uit te zien als dat je in je casual outfit doet.

 

Fashionable op het strand

Om je strandjurkjes zo mooi mogelijk te houden hebben we enkele tips voor je. De trends rondom strandjurkjes veranderen niet ieder jaar. Daarom kan je je strandjurkje na het zomerseizoen netjes opbergen en het jaar erna weer vrolijk dragen. Maar let dan wel op de volgende dingen:

  1. Niet wassen in de wasmachine. Een strandjurkje is vaak gemaakt van een dunne stof. Dit zodat ze niet te warm zijn en snel drogen in de zon. Een strandjurkje kun je daarom beter niet wassen in de wasmachine. Zowel voor de stof als voor de felle kleuren is dit niet bevorderlijk. Een handwasje met soda is een goede optie of, als het echt niet anders kan, wassen op een wol of licht spoelprogramma.
  2. Niet te lang in de zon. Verder is het belangrijk dat je je strandjurkje in je tas doet wanneer je aangekomen bent op het strand. Wanneer je hem onnodig de gehele dag in het zonnetje legt, kan hij langzaam gaan verkleuren.
  3. Gebruik je jurkje niet als kussen. Wat mensen op het strand vaak doen is hun jurkje onder het hoofd leggen om zo comfortabel te liggen. Toch is dit niet aan te raden, ook omdat natte haren (van de zee), kringen kunnen veroorzaken. Neem voortaan gewoon een klein kussentje of een extra handdoek mee.

Strandjurkjes

Trends van 2018

Strandjurkjes veranderen niet heel snel van trend. Bij bikini's en badpakken zie je jaarlijks duidelijke verschillen, bij strandjurkjes zijn de trends wat vrijer. Toch zijn er enkele strandjurkjes waarmee je sowieso goed zit in 2018!

De maxi-dress

Deze jurk is een aantal jaren geleden populair geworden en is nog steeds een hit. Een maxi-dress voor op het strand kan ook gedragen worden bij een strandfeestje of wanneer je een hapje gaat eten bij een strandtent. Zorg ervoor dat de jurk goed tot de enkels komt. Hij mag niet te kort zijn. Verder maakt het niet uit in welke kleur je hem draagt. Je kunt voor een mooie felle print gaan of voor een klassieke, zwarte kleur.

Hippie stijl

Het hippie tijdperk is eigenlijk nooit helemaal weggeweest en is dit jaar weer heel populair op het strand. Denk hierbij aan prints in warmere tinten. Daarnaast zijn strikjes, touwtjes en kraaltjes aan je strandjurkje altijd goed. In combinatie met een leuke strohoed en rieten tas maak je de 'Hippie Look' helemaal af.

Off-shoulder

Off shoulder is DÉ trend van 2018. Zowel voor dagelijkse kleding als voor op het strand. Kies daarom een strandjurkje waarbij je schouders zichtbaar zijn. Dit geeft een speels, stoer en toch sexy effect. Het mooiste staat dit strandjurkje bij een bikini zonder bandjes.

Basiskleuren

Waar eerst alleen de felle kleuren geoorloofd waren op het strand, zie je nu steeds meer pasteltinten of kleuren als zwart, camel, legergroen en navy voorbijkomen. Deze kleuren zijn in 2018 voor strandjurkjes helemaal hip. Daarnaast zijn deze kleuren ook wat makkelijker te combineren met leuke accessoires.

Maxi-dresses

De maxi-dress is een hele mooie jurk voor op het strand. Door de wapperende stof en vaak opvallende kleuren geeft hij een heel sierlijk uiterlijk. Daarnaast is een lange jurk een kledingstuk wat je op normale doordeweekse dagen niet vaak draagt. Des te leuker is het om hem wel te dragen op het strand of op vakantie. Een maxi-dress is een jurk die tot op of tot over de enkels komt. De maxi-dress staat vooral bij langere vrouwen mooi. Ben je wat klein van stuk? Dan kun je beter voor een midi-dress of korte tuniek gaan.

Strandjurkjes

Naast de maxi-dresses heb je nog vele andere strandjurkjes. Je hebt korte jurkjes van katoen of de wat langere jurken van doorschijnende stof. Een strandjurkje mag fel van kleur zijn. Je kunt strandjurkjes naar een dagje strand dragen, maar sommigen zijn zo mooi dat deze ook heel goed passen bij een feestje met de dresscode: 'Beach'. Verder zijn strandjurkjes ideaal als je naar een warm vakantieland gaat. Draag op een hete dag een luchtig jurkje als je een stad of markt gaat bezoeken.

Top