Stijlgidsen

Bandeau bikini

Een populair bikini model is de bandeau bikini, veelal vanwege het brede karakter qua stijlen en kleuren. En door de optie van ‘mix and match’ kun je ook nog eens je eigen stijl creëren.

De bandeau bikini bestaat uit twee delen waarbij het bovenstuk deze vorm van badmode typeert. ‘Bandeau’ betekent ‘strook’ in het Frans: de top kenmerkt zich dan ook door de stoffen band die over de buste loopt. Dit type bikini bestaat dan ook al sinds 1940. Even verloor het haar populariteit, maar sinds 1980 is de bandeau compleet terug van weggeweest.

Over het algemeen weet de bandeau grotendeels tot volledig over de boezem te vallen en kan het door een haakje of ‘ouderwets strikken’ vastgemaakt worden. Doordat dit type badmode in talloze stijlen en kleuren voorkomt, is het hedendaags één van de meest geliefde bikinisoorten.

Shop bandeau bikini’s

Kleuren & stijlen

De bandeau bikini heeft een zeer breed karakter rond kleur en vormgeving. Zo zijn er modellen die een sportieve uitstraling hebben, veelal uitgebracht in donkere kleuren als zwart en donkerblauw, maar ook items die juist een soort ‘Bohemian’ uitstraling bezitten, waaronder de fringe details, en uitgebracht worden in fleurige dessins.

Houd je meer van felle kleuren? Dan weet de bandeau bikini ook hier wel raad mee. Zo worden er vaak twee felle kleuren samengebracht zodat de onder- en bovenkant van elkaar verschillen.

Maar ook pasteltinten en wit passen zeer goed bij dit type bikini; deze hebben een zeer vrouwelijke en lieflijke uitstraling en sluiten volledig aan bij de trends van dit jaar.

Vind je pasteltinten of wit niet sprekend genoeg? Dan kun je ook voor een printje kiezen. Een klassieker is de nautische streep, veelal uitgebracht in wit en marineblauw, maar ook de luipaard- of legerprint zie je vaak terugkomen. Wil je graag een luxueuze uitstraling? Dan is ook de botanische of de ‘scarf print’ helemaal iets van deze tijd. Je bandeau bikini krijgt er gelijk een ‘upgrade’ van.

‘Mix and match’

De bandeau bikini leent zich goed voor een ‘mix’ waardoor je zelf je eigen look kunt samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een witte top met een scarf print aan de onderzijde of een zwarte, sportieve top met een gestreepte tanga. Met ‘mix and match’ kun je de bikini zo sexy of sportief maken als je zelf wilt.

Voordelen bandeau bikini

  • Omdat deze bikini geen ondersteunende bandjes nodig heeft, kun je egaal bruin worden zonder dat je her en der ongebruinde streepjes ziet.
  • Door het brede aanbod kun je diverse stijlen en kleuren, van shorts tot strings en van donker tot pasteltinten, mixen waardoor je echt je eigen, unieke look kunt creëren.
  • De prijzen voor bandeau bikini’s kunnen laag beginnen waardoor het voor -vrijwel- iedere ‘portemonnee’ betaalbaar is.

Waar op te letten?

Uiteraard ben je vrij in het kopen van bepaalde badmode. Toch is de bandeau bikini niet voor iedereen geschikt, veelal om fysieke redenen.

Vrouwen met een grote buste kiezen vaak voor een bikini met een ondersteunend effect om lichamelijke klachten als rugpijn te voorkomen. De bandeau bikini geeft daarentegen geen steun waardoor deze vorm van badmode meer voor de kleine tot middelgrote boezem geschikt is.

Om te zorgen dat de bandeau bikini zo flatteus mogelijk valt, is het verstandig rekening met een kleur te houden die het beste bij jouw type huidskleur past. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten bij een lichte huid en felle kleuren bij een donkere huid.

Qua stijl en kleur is er dus voor ieder wat wils; of je nu meer van donker sportief of Bohemian luchtig houdt.

Top