Stijlgidsen

Monokini

Bekend zijn natuurlijk het badpak en de bikini, maar het zou kunnen dat je gewoon even iets anders wilt. Een goede optie hiervoor is dan ook de monokini, ook wel ‘statement badmode’.

Maar wat is een monokini? Een monokini is een kruising tussen een badpak en een bikini en vormt, in tegenstelling tot de tweedelige tankini, één geheel. De basis is eigenlijk een bikini, maar doordat het geheel middels stof met elkaar verbonden wordt, lijkt het daarnaast ook sterk op een badpak.

Het fundamentele verschil met een badpak is echter de vormgeving. Een monokini kan stukken van je torso, ook wel het middelste gedeelte van je lichaam, onbedekt laten terwijl deze bij het badpak wel geheel omsloten wordt. Zodoende wordt dit type badkleding dan ook als de ‘sexy’ versie van het badpak gezien.

Shop monokini’s

 

Kleuren & stijlen

De monokini komt, net als de andere vormen van badkleding, in vele kleuren en stijlen voor. Het aanbod varieert dan ook van aardse en felle kleuren tot pasteltinten en etnische dessins, maar ook van prints als streepjes of botanisch-tropische thema’s. Maar, ook stijlen als nautisch of juist leger- en luipaardprints zie je veel terugkomen. In dat opzicht is er voor ieder wat wils.

Wat uitstraling betreft, heb je ook bij de monokini verschillen typen qua vormgeving. Zo heb je varianten die vanaf de zijkanten uitgesneden zijn en veelal lijken op een badpak, maar ook modellen waarvan de voorzijde meer een bikini-gehalte heeft waarbij het verbindende gedeelte van dezelfde stof gemaakt kan zijn, maar ook uit haakwerk kan bestaan. Hierbij is het lichaam minder bedekt en wordt de monokini meer als ‘uitdagend’ gezien.

'Make a statement'

De hedendaagse monokini is eigenlijk meer dan een ‘bikini-badpak’ alleen. Door de geraffineerde wijze waarop sommige lichaamsdelen onbedekt blijven en hoe de stof om het lichaam valt, zorgt ervoor dat de monokini niet alleen een ‘glamour uitstraling’ krijgt, maar dat het eveneens een ‘statement-outfit’ is. Zo wordt de monokini ook veelal afgewerkt met luxe details als –bijvoorbeeld- gouden ringen of vlechtwerk van bepaalde materialen; hierdoor mag het zeker de luxe variant van de ‘gewone badmode’ genoemd worden.

Voordelen van de monokini

Het voordeel van de monokini is allereerst, zoals eerder vermeld, de luxe uitstraling die het met zich meeneemt. Het heeft vaak een iets hogere ‘wauw’-factor omdat het minder verhullend dan een badpak is, maar net wat meer delen bedekt dan een bikini doet. Dit is dan ook de kracht van de monokini: veel laten zien, maar toch ook zeker niet alles.

Een ander voordeel van dit type badmode is dan ook dat het voor iedere vrouw toegankelijk is. Of je nu heel slank of juist iets voller bent, de monokini is vrijwel in iedere maat verkrijgbaar. En, door het grote aantal kleuren en stijlen is er altijd een item te vinden dat aan jouw wensen voldoet. Dus, ook jij kan zeker een ‘statement’ dragen!

Waar op te letten?

Wanneer je besluit een monokini te kopen, zijn er wel een paar dingetjes waar je even rekening mee moet houden. Wil je bijvoorbeeld lekker bruin worden? Dan is de monokini niet altijd even handig aangezien deze verschillende delen van je lichaam afdekt waardoor je bruiningsproces wat ‘ongelijk’ loopt; hierdoor kun je een ‘koeienvlekpatroon’ krijgen.

Koop daarnaast een monokini die flatteus om je heen valt. Ieder lichaam is anders en vraagt om een ander type model; ondervindt dus eerst wat het beste bij jouw figuur past. En, misschien nog wel belangrijker: waar jij je het prettigst in voelt. 

Top