Stijlgidsen

Tankini

Naast de bekende modellen als het badpak en de bikini zijn er hedendaags een hoop varianten, waaronder de tankini. Maar wat is een tankini eigenlijk precies en wat zijn de voordelen ervan?

De tankini is een tweedelig zwempak, zoals een bikini, maar heeft meer het uiterlijk van een badpak omdat het boven- en onderste gedeelte samengevoegd lijken te zijn. Sommige modellen weten daarentegen nog net de navel te bedekken terwijl andere items minstens tot aan de heupen reiken. De tankini is dan ook in vele stijlen en maten te krijgen waardoor er voor ieder type figuur een geschikt model te vinden is.

Shop tankini’s

Kleuren & stijlen

Net als bikini's en badpakken komt ook de tankini in vele kleuren en stijlen voor. Zo varieert het aanbod van donkere en aardse kleuren, waaronder zwart en bordeauxrood, tot lieflijke pasteltinten als roze en limoen. Maar, ook diverse stijlen zie je met regelmaat terugkomen bij de tankini, zoals een nautisch thema waarbij je veel wit, donkerblauw en knoopjes ziet of, -meer het tegenovergestelde-, een legerprint met kleuren als taupe, khaki en zwart.

Daarnaast kent de tankini ook een groot aantal verschillende soorten. Zo heb je veel strakke items, variërend van casual tot meer sportief, waarbij het lichaam meer naar voren komt, maar ook modellen waarbij de bovenzijde losser en luchtiger zit die daarbij minder nadruk op lichaamsvormen legt. Maar, zo heb je ook tankini’s die bijvoorbeeld een push-up functie hebben zodat de boezem meer naar voren komt of juist weer een short als onderzijde hebben. Kortom, voor elk type figuur is er wel een geschikte stijl te vinden.

Voordelen tankini

  • Wanneer je als vrouw ietsjes voller bent en je jezelf niet comfortabel in een bikini voelt, is de tankini een zeer goede uitkomst. Doordat het bovenstuk langer is en over de buik valt, weet het je lichaam meer te bedekken waardoor de nadruk minder op plekken wordt gelegd waar je mogelijk onzeker over zou kunnen zijn.
  • Stel, je moet gauw even naar het toilet of je wilt je snel omkleden, dan heb je met een tankini geen moeilijke toestand. Het onderste gedeelte is niet verbonden met het bovenstuk zodat je deze items snel aan en uit kunt trekken.
  • Tankini’s zijn er in vele soorten maten, kleuren en stijlen waardoor er altijd een perfect item voor jou tussen zal zitten en dit type badmode zodoende toegankelijk voor ieder type figuur is. Zélfs als je zwanger bent, is er een speciaal model dat hiervoor ontworpen is, ook wel de ‘peekaboo’ tankini. Zo kun je ook tijdens deze periode comfortabele zwemkleding dragen.

Waar op te letten?

  • Allereerst is het wel belangrijk goed op te letten welk type tankini bij jouw figuur past. Ben je heel erg slank? Dan kun je veel verschillende stijlen dragen, al zal je lichaam bij de nauwsluitende modellen het meest naar voren komen. Of, ben je misschien iets voller? Denk dan aan een tankini waarvan de bovenzijde wat losser zit: dit zorgt ervoor dat bepaalde lichaamsdelen minder benadrukt worden en het geheel meer flatteus overkomt.
  • Kies voor een kleur of print die bij jouw huidskleur past. Zo liggen pasteltinten goed bij een lichte huid terwijl een donkere teint best een felle kleur mag hebben; ontdek vóór aankoop dus eerst wat bij jou past.
  • De tankini schermt enkele lichaamsdelen af. Wil je goed bruin worden? Houd hier dan wel even rekening mee.
Top