Stijlgidsen

Blousejurken

Jurken zijn onmisbaar voor de vrouwelijke kledingkast. Een absolute musthave is dan ook de blousejurk. Deze zit niet alleen comfortabel, het is ook nog eens in vele stijlen verkrijgbaar.

Je draagt natuurlijk niet zomaar ‘dat ene mooie exemplaar’ of dat ‘ene luchtige jurkje’ om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. De comfortabele blousejurk is daar wel super geschikt voor. Hij is goed te combineren en past bij vrijwel ieder figuur. Maar, wat houdt dit type jurk eigenlijk in?

Shop blousejurken

De blousejurk

Zoals de naam het eigenlijk al laat zien, is de blousejurk een combinatie van een blouse en een jurk, samengebracht als één geheel. Hierbij heeft de bovenzijde de details van een blouse, zoals een kraagje, knoopjes en eventueel borstzakken, maar heeft de lengte van een jurk.

Hierbij kan de lengte variëren van lang tot kort; meestal net boven of onder de knie. Daarnaast weet de blousejurk altijd iets losser te vallen waardoor deze voor veel typen figuren goed en flatteus zal werken.

Kleuren en prints

Veel blousejurken worden uitgebracht in aardse tinten, denkende aan de kleuren zwart, navy, beige, legergroen en bordeauxrood. Hierbij is de jurk egaal en kent het item meestal één tint. Een andere en zeer populaire look is de blousejurk in denim uitvoering. Deze outfit heeft een casual, maar ook wel stoere uitstraling en kan dan ook variëren van donker tot heel licht denim.

Is een printje misschien meer iets voor jou? Dan zijn er gelukkig genoeg modellen die met een dessin worden uitgebracht, denkende aan streepjes, bloemen, maar denk ook aan zeker de geruite blouse in jurk vorm. In dat opzicht valt er dus genoeg te kiezen.

Do’s

Wanneer je een blousejurk koopt, kun je deze met diverse items samenbrengen. Maar, wat moet je nu eigenlijk wel en niet doen?

  • Breng de blousejurk samen met stoere enkellaarsjes, elegante pumps of juist speelse sneakers: je kunt de outfit hiermee direct een bepaalde uitstraling geven.
  • Draag het liefst subtiele sieraden, zoals een kleine, gouden of zilveren armband, om de aandacht zoveel mogelijk naar de blousejurk te laten gaan. Gebruik wel degelijk accessoires, maar overdrijf hier niet.
  • Koop een blousejurk die perfect bij jouw figuur past én daarbij over de goede lengte beschikt; zo kom jij én je outfit het meest krachtig naar voren. Denk hierbij bijvoorbeeld ook eens aan een merk als Sissel Edelbo.

Don’ts

  • Draag het liefst geen broek onder de blousejurk. Dit staat niet bepaald charmant én het maakt de look niet flatteus. Het is dan ook niet voor niets een ‘jurk’: die vraagt om blote benen of eventueel gecombineerd met een panty.
  • Probeer de blousejurk te vermijden wanneer je in een sector werkt die vraagt om een ‘autoritaire’ of professionele outfit. Dit type kan namelijk een behoorlijk vrijblijvende, casual uitstraling hebben, dus bewaar deze voor werksferen waar een casual stijl is toegestaan of tijdens privégelegenheden.

Tips en Tricks

Je wilt je blousejurk natuurlijk zo lang mogelijk een ‘fijn leven’ geven. Maar, hoe doe je dat? En, hoe kun je dit type nu stijlvol dragen?

  • Wil je graag dat je blousejurk iets meer model krijgt? Denk dan eens aan een tailleriem, bijvoorbeeld een leren versie in een cognac kleur. Hierdoor krijgt je figuur meer vorm én het geeft de jurk net dat beetje extra. Doen dus!
  • Probeer de blousejurk, door middel van een kleerhanger, in je kast op te hangen; zo voorkom je dat er snel kreukels zullen verschijnen.
  • Nude pumps en witte sneakers? Heb ze maar op voorraad, want deze kun je altijd stijlvol met blousejurken combineren. Door hun neutrale kleuren passen ze bij vrijwel ieder model en print!

Blousejurken zijn perfect voor het voorjaar en daarom een musthave voor je kledingkast. Makkelijk, snel en ook nog eens stijlvol. Reden genoeg om er eentje aan te schaffen, toch?

Top