Stijlgidsen

A-lijn jurken

A-lijn jurken zijn een van de meest populaire en geliefde jurken. Het heeft dan ook een zeer ‘breed inzetbaar karakter’, daar waar het door velen vrouwen gedragen wordt.

De A-lijn jurk heeft niet voor niets de letter ‘A’ in de naam. Deze letter weet namelijk de vorm van dit type jurk weer te geven: hierbij is de bovenzijde smal waarbij deze, veelal vanaf de taille, wijd naar beneden uitloopt.

Of je nu iets slanker of voller bent, maakt voor dit type weinig uit. Wel is het belangrijk deze jurk op de juiste manier te dragen om het ‘wauw’ effect zo groot mogelijk te maken.

Shop A-lijn jurken

Modellen

Toch is er niet één specifieke A-lijn jurk aangezien dit type vele modellen en stijlen kent. Zo heb je de speelse skater dress, voornamelijk favoriet onder jonge vrouwen, die vaak wat vrijblijvend en casual oogt.

Daar tegenover heb je de sexy cocktailjurk in A-lijn vorm voor de avonden of juist de vintage 'retro'-uitvoering, veelal afgewerkt met de iconische polkadot. In dat opzicht kun je dus eigenlijk alle kanten op.

Voor welk figuur?

Eén van de grootste voordelen van de A-lijn jurk is wel dat dit type jurk door verscheidene figuren gedragen kan worden. Je hoeft dus niet per se heel slank te zijn om er zeer stijlvol en verfijnd bij te lopen.

Deze jurk weet het accent dan ook voornamelijk hoog in je taille te leggen waardoor je, optisch gezien, al sneller iets slanker lijkt, mocht je dat graag willen.

Vanaf de taille loopt de jurk wijd naar beneden uit waardoor andere lichaamsvormen minder tot niet benadrukt worden en mogelijke 'buikjes' eveneens niet zichtbaar zullen zijn.

Kortom, vrijwel iedereen kan een A-lijn jurkje dragen. Goede reden dus om er eentje aan te schaffen!

Kleuren en materialen

Wanneer je naar de stoffen kijkt, zie je vaak materialen als chiffon en polyester naar voren komen. Maar ook details in kanten vorm zie je regelmatig bij A-lijn jurken waardoor het zowel een klassieke als verfijnde, sexy uitstraling kan hebben.

Een groot voordeel van dit type jurk is dat het in talloze kleuren en tinten uitgebracht wordt, variërend van stijlvol zwart tot zacht lavendel voor in de lente- en zomermaanden. Welke kleur je ook wenst, bij de A-lijn kun je er vast en zeker eentje vinden. Daarnaast zie je ook dat twee of meerdere kleuren met elkaar gecombineerd worden, daar waar de 'onderzijde' een soort rok-effect heeft. Qua tinten valt er dus genoeg te kiezen.

Misschien ga je liever voor een printje; ook daar hebben A-lijn jurken genoeg opties in. Zo kun je voor een speels luipaarddessin gaan, maar ook voor de klassieke streepjes of de chique, botanische print; eveneens in de wereld van printjes valt er dus genoeg te kiezen.

Outfit

Zoals je inmiddels wel zult weten, is het A-lijn type dus een zeer toegankelijke jurk. Niet alleen kan vrijwel iedere vrouw het dragen, ook is dit model voor zowel casual als meer formele sferen geschikt. Maar, met welke items breng je deze samen?

Is het nog wat kouder? Denk dan aan een kort model jasje of blazer; liever niet te lang, want dan valt het effect van de taille wat weg. Afhangend van de gelegenheid, en het type jurk, kun je de A-lijn goed samenbrengen met een elegante hak, mag in een felle kleur, of juist een casual, witte sneaker; je kunt de outfit zo sexy of speels maken als je zelf wilt. Geef de look een 'finishing touch' met mooie accessoires.

Kortom, geef vooral lekker je eigen draai aan dit type outfit. Je kunt er namelijk genoeg mee; laat het dus vooral zien!

Top