Onesies

You hate it, or you love it; Jumpsuits oftewel onesies!

Onesies zijn comfortabel, makkelijk aan te trekken door de ritssluiting, lekker warm en natuurlijk te koop in de gekste prints.
Ze zijn er in vele soorten en maten, voor mannen, vrouwen en kinderen.

De naam onesie, waar het Engelse woord one in zit, heeft dit razend populaire kledingstuk gekregen omdat het uit slechts één deel bestaat.

Lees verder

Onesies dé wintertrend

Waar veel mensen misschien denken aan een verkleedoutfit, worden de onesies ook steeds populairder als casual kledingstuk.
Onsies worden meestal gebruikt om in te slapen of lekker in te loungen op de bank. Vooral rond de Kerst neemt dit kledingstuk de joggingsbroek over.

Je ziet hem dan met de bekende kersttrui print of afbeeldingen van kerstmannen of rendieren erop. Lekker fout dus!

TIP: Wil je er in slapen? Kies dan voor een niet al te dik synthetisch exemplaar van fleece, maar ga voor een dunnere variant van katoen.

Bekijk onesies
onesie zalando onesie otto onesie hunkemoller
Bestel een onesie bij Zalando Bestel een onesie bij Otto Bestel een onesie bij Hunkemöller

?

onesie boohoo onesie wehkamp onesie forever 21
Bestel een onesie bij Boohoo Bestel een onesie bij Wehkamp Bestel een onesie bij Forever 21

Geschiedenis:  

Met de term onesie wordt in het Engels eigenlijk baby pyjama uit één deel bedoeld. Toen in 2008 de jumpsuit populair begon te worden, gebruikte de pers de term onesie om te spotten met het feit dat volwassenen in ?een baby kledingstuk? rondliepen. Deze spottende term is gebleven en wordt inmiddels meer gebruikt dan de originele term, jumpsuit.

Hoewel onesies hun opmars in het buitenland dus al in 2008 maakte, werd hij in Nederland pas in 2013 echt populair.

Perfect voor carnaval of bachelor party:

Ga jij in februari carnaval vieren of heb je binnenkort een verkleedfeestje? Dan is een onesie hét perfecte kledingstuk om aan te schaffen! De onesie, die meestal van fleece gemaakt wordt en dus heerlijk warm is, is te vinden is de meest uiteenlopende soorten. Of je nou verkleed wil als tijger, varkentje, superheld of een Disneyfiguur, ze zijn te koop!

Gaat je beste vriend of vriendin binnenkort trouwen en wil je een makkelijke verkleed outfit hebben voor het vrijgezellenfeest? Scoor dan een onesie. Doordat ze lekker ruim vallen kan de vrijgezel de onesie makkelijk over zijn of haar eigen kleding aantrekken. Een jas is niet meer nodig, waardoor iedereen de outfit goed ziet en duiken jullie later op de avond nog een club in, dan is de onesie ook zo weer uit.

Have fun!

Top