Stijlgidsen

Hoodies

Hoodies zijn heerlijke comfortabele kledingstukken. Een hoodie is een trui van gemoltoneerde katoen. Daardoor is de trui lekker zacht aan de binnenkant maar niet al te warm.

Hoodie komt van het Engelse woord “hood” wat kap of capuchon betekent. De hoodie werd oorspronkelijk samen met de sweater (een hoodie zonder capuchon) gebruikt tijdens sport. Maar inmiddels is het een hip kledingstuk! Hoodies zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen.

Shop dames Shop heren

Hoodie

Er zijn onwijs veel verschillende hoodies. Zo heb je hoodies in allerlei kleuren. Een hoodie heeft soms een rits en zo niet dan heeft de trui vaak een grote 'buidelzak' aan de voorkant en een capuchon met touwtjes er doorheen.

Daarnaast zijn hoodies met een opdruk momenteel populair. Zo heb je hoodies waar een kledingmerk op staat, maar ook met andere opvallende teksten of afbeeldingen. Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn de hoodies waar de capuchon bij de hals uitloopt in een overslag.

Hoe draag je een hoodie als vrouw?

Een hoodie is een erg fijn kledingstuk voor vrouwen. Hij voelt heerlijk aan en zit erg comfortabel. Ook heeft de hoodie een zachte uitstraling. Dit zijn manieren om de hoodie te dragen.

Casual

Een hoodie is een heel fijn casual kledingstuk. Draag hem op een mooie spijkerbroek en met strakke sneakers. Kies bij voorkeur een skinny model om nog wel wat vorm aan je outfit te geven. Om deze outfit wat meer pit te geven trek je er een paar killer heels onder aan.

Contrast

Het is leuk om de casual hoodie met een mooie pantalon te combineren. Dit geeft een superleuk contrast. Voor een echte streetstyle outfit! Dit is stoer en chique tegelijk.

Mini en maxi

Een hoodie laat niet veel van je vrouwelijke vormen zien. Draag er daarom een minirokje onder voor een tof effect. Het minirokje is een spannende tegenhanger. Kies voor een rokje van een contrasterende stof zoals spijkerstof of zelfs leer.

Sportief

Draag je hoodie over je sportoutfit en je bent klaar voor een bootcamp in het park of trek hem aan na je workout in de gym om niet te snel af te koelen.

Hoe draag je een hoodie als man?

De hoodie is erg populair onder mannen. Met de trui heb je binnen een handomdraai een hippe en comfortabele outfit samengesteld. Dit zijn manieren om de hoodie te dragen.

Casual

Ook voor de man is de hoodie (bijvoorbeeld van Comme des garçons) zeer geschikt voor een casual look. Draag er een mooie chino onder en een paar nette sneakers en jouw casual look is af! Simpel maar doeltreffend.

Stoer

Combineer de hoodie met een zachte uitstraling met een stoer leren jasje. Dit geeft een hele nonchalante en stoere look. Draag hieronder een zwarte broek of een spijkerbroek en een paar stevige stoere schoenen.

Ton-sur-Ton

Als je dezelfde kleur in je gehele outfit herhaalt zie je er al snel stylish uit. Zo ook met de hoodie. Kies voor een hoodie in een bepaalde kleur als grijs, blauw of zwart en draag de andere kledingstukken in dezelfde kleur. Combineer het bijvoorbeeld met een statement wollen jas, een strak gesneden broek en nette schoenen.

Sportief

Draag je hoodie over je sportoutfit en je bent klaar voor een bootcamp in het park of trek hem aan na je workout in de gym om niet te snel af te koelen.

Top