Zitten met een rokje of jurkje doe je zo!

Zitten met een rokje of jurkje doe je zo!

Veel vrouwen dragen graag een rokje of jurkje. Daar hoeft het helemaal geen warm weer voor te zijn. Ook in de koudere maanden worden ze namelijk graag uit de kast gehaald.

Toch kent ieder rokje of jurkje eenzelfde soort probleem. Hoe kun je het beste zitten met een rokje of jurkje?

Ongevraagde inkijk

Iedere draagster van een jurk of rokje kent het probleem. Je hebt een mooie jurk of rok aangetrokken, maar dan volgt er een moment dat je moet zitten. Waar je met een broek haast alle kanten op kunt, is dat hier nét even anders.

Doordat je benen niet met stof van elkaar gescheiden worden, is het 'open en bloot'. Daarbij hoeft oom Jan of de buurvrouw niet echt te weten welk ondergoed jij op dat moment draagt.

Of, denk aan je collega's op het werk. Die inkijk probeer je dus zoveel mogelijk te vermijden. Maar, hoe kun nu het beste zitten met een rokje?

Zitten met rokje of jurkje

Hoe korter de outfit, hoe sneller de kans op inkijk. Draag je dit het liefst? Dan moet je even goed opletten, want het inkijkgevaar ligt hier extra op de loer.

Let eveneens op het mogelijk omhoog kruipen van je rok of jurkje. Hierdoor kan je outfit nóg korter worden. Het voordeel van een lange rok of jurk is natuurlijk de lengte. De extra hoeveelheid stof kan veelal over je benen vallen waardoor de inkijk al minder kansen krijgt.

Vooral een soepel vallende stof is hierbij erg fijn. Het type A-line en plissé zijn hier dan ook goede voorbeelden van.

Beste manieren van zitten

De vraag is natuurlijk: Hoe kun je nu het beste zitten met een rokje of jurk? En, hoe zit je ook nog eens charmant zonder een krampachtige houding?

  1. Schuin: Praat je met iemand die recht voor je zit? Houd je benen dan tegen elkaar aan. Ook kun je hierbij een tikkeltje schuin zitten: hierdoor wordt de focus meer op de zijkant gelegd.
  2. Kruislings: Een goede manier om de inkijk te bedekken, is natuurlijk de subtiele kruislings-methode. Hierbij zijn je benen tegen elkaar aan, maar leg je het ene been op het andere been.Zorg hierbij dat de ene knie 'boven' de ander uitkomt. Dus: niet te ver van elkaar af.
  3. Recht van voren: De meest simpele manier is natuurlijk recht vooruit zitten met de benen tegen elkaar aan. Je kunt hierbij je onderbenen wat schuiner plaatsen, maar dat is maar net wat je comfortabel vindt.

Tip!

Misschien vind je het niets, maar handig is het wel! Om er net iets meer gekleed uit te zien, kun je ook een speciaal, dun broekje dragen dat je lichaam daar meer bedekt. Zo kun je toch makkelijker zitten met een rokje of jurkje aan, maar ben je wel meer iets meer gekleed.

En, mócht iemand iets zien, dan is het ook minder ongemakkelijk.

Probeer tijdens je zithouding je benen dus zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Zo heb je niet alleen een charmante houding, maar weet je ook gênante momenten te voorkomen…

Redactie

Redactie

Top