Linnen broek: ideaal voor de warme zomerdagen!

Linnen broek: ideaal voor de warme zomerdagen!

Linnen: het is hét stofje als het om zomerse kledij gaat. Waarschijnlijk is dat geen nieuwtje voor je, want deze stof is al jarenlang een grote favoriet. Maar, wat maakt linnen eigenlijk zo bijzonder?

En, hoe kun je linnen broek stijlvol met andere items combineren?

Wat is linnen?

Linnen is één van de meest populaire stoffen voor de warme dagen. Het heeft dan ook een luchtige en zomerse uitstraling, voornamelijk door de karakteristieke textuur.

Linnen is daarbij afkomstig van de vlasplant. Tijdens het productieproces vraagt deze sterke plant om weinig water, evenals het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Voordeel: de productie van dit materiaal wordt dus als milieuvriendelijk beschouwd. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar. Ook zorgt de sterkte van deze vezel voor een hoge duurzaamheid, want linnen weet jaren mee te gaan!

Waarom linnen?

Waarom is een linnen broek zo populair voor de warme dagen? Die vraag zullen velen stellen, en daar krijg je nu antwoord op! Door de plantaardige materialen rond linnen heb je met verkoelende eigenschappen te maken.

Daarnaast wordt ook het lichaamsvocht, zoals zweet, bijzonder goed opgenomen. Naast dit luchtige effect zorgt ook de natuurlijke textuur voor deze populariteit.

Sterker nog, het valt met geen enkele stof te vergelijken… Linnen is dus uniek in zijn soort.

De linnen broek

Hoe breng je de linnen broek nu stijlvol samen? Wat is passend voor dames? En, wat is perfect voor heren?

Dames

Als dame kun je voor de egaal gekleurde broek gaan, maar deze zomer ook aan een motiefje denken. Vooral het 'Zuid-Franse' streepje is hierbij erg populair. Qua tops heb je eveneens veel om uit te kiezen.

Denk aan een T-shirt voor een speelse look. Of, ga voor een overhemd-blouse als je iets meer gekleed wilt gaan. Ook kun je een meer losse, luchtige top dragen, zoals met spaghettibandjes.

Qua kleur zit je vooral goed bij zachte pastels en felle tinten. Maak je look af met een zomerse (slee)hak, een witte sneaker of een slippertje. En, vergeet uiteraard je Zuid-Franse hoedje niet 😉

Heren

Vooral voor heren kan de linnen broek in de zomer zeer stijlvol staan. Zo kun je toch netjes gekleed gaan, maar voelt het wel wat luchtiger. Denk hierbij aan een linnen broek in een zachte aardetint. Beige, pastelblauw of ivoor zijn hierbij passende opties.

Draag dit item in combinatie met een polo of overhemd, eventueel met een jasje. Chic, maar ook zomers! Ook kun je de outfit iets speelser maken, zoals een T-shirt met Breton-streepjes.

Of, denk aan een shirt met een subtiel botanisch dessin. Maak je look af met een nette instapper, zoals mocassins, of witte sneaker.

Tip!

Vind je kreukels in linnen niet zo mooi? Dan volgt hier een tip om je linnen mooi glad te krijgen. Zorg dat je linnen item -na het wassen- nog vochtig is. Strijk het kledingstuk vervolgens aan de binnenzijde zónder stoom.

Ook heb je een speciale, kreukelvrije spray, al is dit meer een luxe oplossing.

Wil je stijlvol, maar toch ook luchtig de zomerse dagen beleven? Kies dan voor het milieuvriendelijke linnen...

 

Redactie

Redactie

Top