8 Korte broeken die níet geschikt zijn voor op kantoor

8 Korte broeken die níet geschikt zijn voor op kantoor

Kan je in een korte broek naar kantoor ja of nee? Nu de zomer echt in volle gang is en met temperaturen steeds vaker richting de 30 graden gaan, laait ook steeds weer die zelfde discussie op. Wel of geen korte broek dragen naar een formele plek?

Het antwoord is simpel: het kan, maar niet in deze 8 exemplaren!

Te kort

Na de minirok, was er vraag naar een nog korter kleding stuk. Dat werd de hotpants. In de jaren 70 waren ze razend populair, en in de jaren 90 hadden ze nog een kleine comeback.

Natuurlijk prima om zo'n kort broekje over je bikini te dragen op het strand, maar op kantoor is dit echt een no go!

Een korte broek kan op sommige werkplekken, maar mag dan zeker niet té kort zijn. Op een kantoor waar klanten over de vloer komen is zo'n short zeker niet geschikt!

Korte broeken met scheuren

Een "worn look" of "ripped" jeans kan prima als casual look. Maar om nou in een korte broek vol gaten, scheuren en vlekken op een feestje of bruiloft te verschijnen kan echt niet. Zeker niet als door de scheuren je billen niet meer bedekt zijn...

Korte broeken met prints

Printjes kunnen best. Een streepje, een klein werkje, een bloemetje misschien, maar maak het niet te bont. Niet alle werkgevers zitten te wachten op medewerkers gehuld in een lollige prints als panter- of ananassen.

Nee geen neon

Neon is dé trendkleur voor dit en komend seizoen. We gaan het dus nog veel zien. Maar, om nou in een neon korte broek op een receptie of op een vergadering te verschijnen...? Misschien beter van niet. Ga je naar Miami beach (Katwijk aan zee, ook prima natuurlijk) of naar een festival? Dan gewoon lekker doen!

Wat dan wel?

Voor dames: Broek rokjes zijn terug van weggeweest. Een model wat net boven of op de knie valt is prima. Kies er een van luchtige, los vallende stof. Zo hou je het hoofd koel.

Voor heren: Kies een nette korte chino, die niet te kort is. Als je dit combineert met een mooi overhemd en moccasins zie je er uit om door een ringetje te halen.

Redactie

Redactie

Top