Dresscode van deze zomer: Bohemian ‘Boho’ chic

Dresscode van deze zomer: Bohemian ‘Boho’ chic

Bohemian chic, vaak afgekort tot 'Boho-chic', is een kledingstijl die zich kenmerkt om haar bohemische en hippie-achtige invloeden. De Bohemian style look is al enige tijd razend populair op verschillende zomerfestivals, met het Amerikaanse Coachella festival als het absolute Mecca van Bohemian chic. Deze zomer is het echter niet alleen een modieuze feestoutfit, maar tref je de look ook veelvuldig op straat aan.

Bekende ambassadeurs van de Bohemian chic dresscode zijn o.a. Sienna Miller (die de look wereldwijde aandacht gaf met haar verschijning op het Glastonbury festival), Kate Moss en Mary-Kate Olsen. Ook mannen wagen zich aan de Bohemian chic stijl, denk bijvoorbeeld aan Johnny Depp of Russel Brand.

Bohemian chic voor vrouwen

Met Bohemian kleding probeer je het nonchalante van de hippie-look te combineren met chique details. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vintage (maxi-)jurkje of lange rok met een typische psychadellic sexties print, gecombineerd met een paar chique laarsen. Ook andere kenmerken uit het hippie-tijdperk zijn welkom, zoals felgekleurde items, bloemenprints en wijde pijpen.

Een leuke bijkomstigheid van de Boho-chic dresscode is dat je helemaal vrij bent in het kiezen van je accessoires. 'Less is more' is totaal niet van toepassing op deze dresscode. Draag dus gerust wat grotere oorbellen en combineer ze met leuke vintage armbanden en kettinkjes (met of zonder kralen).

Ook de hoed is een veelvoorkomend item binnen de Bohemian chic dresscode. Hierbij kun je je het beste laten leiden door de vorm van je hoofd, en welke hoed je het beste staat. Zo kun bijvoorbeeld gaan voor een subtiel vintage bolhoedje, of juist kiezen voor een grotere flatteuze zomerhoed.

Bohemian chic voor mannen

In eerste instantie wordt bij Bohemian chic vaak gedacht aan vrouwen, maar dat doet de dresscode geen eer aan. 's Werelds meest populaire mannen hebben de Bohemian chic dresscode reeds omarmd, denk bijvoorbeeld aan Johnny Depp en Orlando Bloom. Van Depp weten we dat hij een groot fan is van rockheld Keith Richards, en laat dat nu net hét mannelijke boegbeeld zijn van Bohemian chic.

De mannelijke Bohemian chic dresscode leent dan ook erg veel van de rocksterren uit de sixties. Het idee is dat je nonchalant en relaxt overkomt, terwijl je er toch extreem goed gekleed uitziet. Dit doe je door vintage items te combineren met zowel nette als casual kleding, met als doel om zorgvuldig te 'mismatchen'. Denk aan een vintage colbert over een t-shirt, korte broek en nette schoenen.

Ook bij de mannen zijn hoeden populaire items voor de Bohemian chic look. De rieten hoed en de subtiele bolhoed (leuk met een sierlijke veer in de band) zijn veilige keuzes, maar een grotere hoed kan je outfit soms net een beetje meer edge geven. Veel experimenteren is een vereiste, zolang je het er maar niet aan af ziet.

Redactie

Redactie

Top