Wat trek je aan op een eerste date?

Wat trek je aan op een eerste date?

Het is je gelukt! Je hebt een eerste date gescoord met die leukerd die je al een tijdje op het oog hebt. Nu de vuurdoop steeds dichterbij komt, begin je je steeds meer bezig te houden met één van de belangrijkste aspecten van een eerste indruk; je verschijning! Iedereen geeft hier z'n eigen invulling aan, maar met deze vijf basisregels kun je je kansen op een succesvolle date behoorlijk vergroten!

#1. Kleed je voor de gelegenheid

Het eerste aandachtspunt voor het samenstellen van je outfit is de gelegenheid. Wanneer je een middagje gaat lasergamen in een Twents weiland, trek je natuurlijk iets heel anders aan dan wanneer je 's avonds uit eten gaat in een fancy restaurant. Denk dus goed na over wat je gaat doen tijdens de date en zorg ervoor dat je kleding daar op aansluit.

#2. Zorg voor een verzorgde indruk

Welk outfit je ook kiest voor je eerste date, het is altijd belangrijk dat je er goed verzorgd uitziet. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kleding schoon en gestreken is, dat je van tevoren hebt gedoucht, je tanden goed gepoetst zijn, en je de nodige aandacht hebt besteed aan je haar en eventuele make-up. Wees altijd zuinig met het gebruiken van parfum. Wat jij zelf lekker vindt, hoeft een ander natuurlijk niet lekker te vinden. Denk dus twee keer na voordat je een half flesje Burberry over jezelf heen wasemt.

#3. Trek iets aan waar je je comfortabel in voelt

En dan hebben we het natuurlijk niet over je Roy Donders huispak, maar over kleding waar je je goed in voelt en waarin je er tegelijkertijd goed uitziet. Als je je ergens ongemakkelijk in voelt zal je dit waarschijnlijk ook uitstralen naar je date, en dat wil je natuurlijk voorkomen! Een goede tip is om kleding te kiezen die je vaker gedragen hebt en die je kent. Als je dat nieuwe rokje aantrekt dat je op dezelfde dag nog bij de H&M hebt gescoord, is het natuurlijk behoorlijk vervelend als je er tijdens je date achterkomt dat hij steeds omhoog kruipt.

#4. Houd het mysterieus

Je bezit ongetwijfeld een aantal fysieke kenmerken waar je trots op bent. De kunst is om deze te benadrukken, zonder dat je teveel weggeeft. Door je weinig verhullend te kleden, wordt je fysieke uitstraling benadrukt, terwijl je misschien ook je persoonlijkheid onder de aandacht wil brengen. Probeer je daarom zó te kleden dat je de aandacht trekt en tegelijkertijd voldoende aan de verbeelding overlaat. Zo blijft er voor je datingpartner genoeg te ontdekken op een eventuele vervolgdate.

#5. Wees jezelf

Ben je helemaal geen type voor jurkjes en pumps? Ga je dan vooral niet in een pakje hijsen waar je doodongelukkig van wordt. Voor heren idem dito. Je hoeft bijvoorbeeld helemaal niet jasje-dasje op een eerste date te verschijnen als dat niet bij je past. Hoewel het niet wegneemt dat je best wel een beetje je best mag doen, is het vooral belangrijk dat je kleding kiest waarin je je op je gemak voelt (zie regel #3) en die bij je past. Op een eerste date krijg je de kans om elkaar beter te leren kennen, dus durf te laten zien wie je bent!

Redactie

Redactie

Top