Bijenkorf make-up; bekijk de mooiste trends

Bijenkorf make-up; bekijk de mooiste trends

De mooiste make-up merken presenteren hun collectie bij Bijenkorf make-up. Bijenkorf, dat bekend staat om haar exclusieve merkenaanbod , is ook met cosmetica een voorloper. Merken als Tom Ford, Bobby Brown, Estee Lauder, Charlotte Tilbury en M.A.C. zijn bij dit bekende warenhuis te verkrijgen. Make-up gaat net als kleding mee met bepaalde trends die in de maatschappij ontstaan. Denk aan de trend om steeds bewuster met het lichaam om te gaan of de trend om vrouwelijke vormen steeds meer te creëren en te accentueren.

Vaak als de lente aanbreekt en de zon weer begint te schijnen, veranderen we hier en daar van make-up. De lichte foundation, die in de winter nodig is, kan enkele tinten donkerder. De kleuren oogschaduw mogen frisser of een zwarte eyeliner maakt plaats voor een lichtere en subtiele kleur. Samen met deze veranderingen en enkele nieuwe trends heeft Bijenkorf veel nieuwe en mooie make-up producten in het assortiment. Elke trend vraagt om zijn eigen product. Vind hier alle trends inclusief de mooiste Bijenkorf make-up voor het jaar 2017.

Fashion Lip

Lippenstift is de meest gedragen make-up van de wereld. Waar vroeger vooral de kleur rood of roze werden gedragen, is dat anno 2017 niet meer het geval. Kleuren als oranje, paars en nude worden steeds populairder. Daarnaast zie je ook dat de zogeheten 'fashion lip' gedragen wordt op casual momenten. De 'fashion lip' is eigenlijk het extra aanzetten van de lippen door ook de buitenranden goed en netjes mee te nemen. Hierdoor krijg je vollere lippen. De beste manier om de 'fashion lip' te creëren is door gebruik te maken van een lippotlood. Hiermee kun je goed de buitenste randen van je lippen aanzetten. De rest kleur je in met bijpassende lippenstift.

Onze lippen accentueren is belangrijk dit jaar. Een simpele lipgloss is niet altijd meer genoeg. Geef je lippen extra aandacht door een felle lipstick, breng diepte aan door in twee kleuren te werken of probeer eens iets anders met bijvoorbeeld glitter. Een merk dat hier erg geschikt voor is M.A.C. lippenstift. De lippenstift van M.A.C. is er in vele verschillende en opvallende kleuren. Daarnaast hebben zij ook een matte collectie, die heel stoer overkomt.

Smokey Eye

De Smokey Eye blijft een trend die ieder jaar terugkomt. Om de eyeliner lente- en zomer proof te maken, is het toevoegen van een metallic kleur iets wat je deze seizoenen gaat zien. De klassieke Smokey Eye is met de kleur zwart, maar de komende maanden zie je hem in combinatie met kleuren als groen, roze en goud. Deze kleuren geven de Smokey eye een minder zware uitstraling, dit maakt hem geschikt voor zomerse dagen.

TIP: Om je Smokey Eye nog meer te laten spreken, is het mooi om de binnenste ooghoeken te accentueren met een highlighter. Zo krijgt je make-up nog meer diepte.

Highlighter

Niemand kan meer om deze trend heen, de highlighter. Een echte goede highlighter is een absolute must deze lente. De glimmende make-up wordt op enkele plekken op het gezicht aangebracht. Dit geeft je een gezonde en frisse uitstraling en laat je letterlijk en figuurlijk stralen. De enorme trend rondom dit product is voortgekomen uit het bekende contouren (zie alinea 2). Door nadruk te leggen op bepaalde delen van het gezicht, kun je de contouren van je gezicht extra benadrukken.

De highlighter breng je voor het beste effect aan op de volgende plekken:
1. Op je jukbeen. Door een streep aan te brengen en deze met je vingertoppen te verspreiden, krijg je het beste effect.
2. Een streep op de bovenkant van de neus; dit om de neus smaller te doen laten lijken.
3. Boven de binnenkant van de wenkbrauwen; een heel klein beetje met je vingertoppen aanbrengen.
4. Bij de plooi van je bovenlip; om deze te accentueren.
5. Verder kun je voor extra effect ook nog highlighter aanbrengen onder de wenkbrauwen aan de buitenkant en een klein beetje op de kin.

Een highlighter heb je in poedervorm en in vloeibare vorm. Wanneer je een vette huid hebt, is de poedervorm de beste keuze. Verder zijn er geen regels rondom de highlighter, ze doen allemaal hun werk. Bijenkorf make-up heeft vele verschillende soorten highlighters. Hier staan de meest populaire highlighters gepresenteerd:

Contouren

Contouren is niet nieuw dit jaar, maar je ziet wel steeds meer ontwikkelingen op dit gebied. Het accentueren van bepaalde delen van het gezicht, zorgt voor een smaller gezicht en accentueert de vrouwelijke vormen. Om het gezicht te contouren zijn vaak drie kleuren bruin als basis nodig. Deze worden van donker tot licht aangebracht. Een bekend persoon, die de koningin van het contouren wordt genoemd, is Kim Kardashian. Zij heeft deze manier van het gezicht opmaken onder de aandacht gebracht.

Contouren gaat dit jaar weer een stapje verder. Door groentinten te verwerken in het palette, kun je zelf de kleinste oneffenheden laten verdwijnen. Door groentinten op rood te smeren, laat je deze verdwijnen. Zo zullen er in 2017 nog meer ontdekkingen op dit gebied gedaan worden. Alles voor een perfect egaal en gecontourd gezicht.

Natural Beauty

In 2017 staan sommige trends recht tegenover elkaar. Waar aan de ene kant het contouren en de fashion lip populair zijn, is ook de natural look van deze tijd. Door een lichte foundation of BB-cream te gebruiken, creëer je een natuurlijke en egale look. Gebruik een lichtbruine oogschaduw om je ogen meer diepte te geven en een nude lippenstift om je natural look af te maken. Er komt binnen de cosmeticawereld steeds meer een verschuiving naar natuurlijke producten. Daar hoort een mooie natuurlijke look bij. Vandaar dat deze trend in 2017 zal doorzetten.

TIP: Om de natural look af te maken is het mooi om een vloeibare oogschaduw te gebruiken. Deze geeft een zogenaamde 'wet-look'.

Eyeliner

De Eyeliner kennen we allemaal. Een lijntje boven of onder het oog om deze nog meer te accentueren. Nu is de eyeliner boven het oog nog steeds vaak te zien, maar wat in 2017 helemaal terugkomt is de eyeliner onder het oog. Een zwart randje aan de onderkant, doen je ogen dieper lijken. Belangrijk bij deze trend is wel dat de eyeliner waterproof is en dus goed blijft zitten. Dit om vegen of donkere kringen onder de ogen te vermijden.

Naast de bekende zwarte eyeliner, kun je ook voor een andere kleur gaan. Bij blauwe of groene ogen is een eyeliner in deze kleuren een goede keuze. Deze kleuren doen de ogen nog feller en groter lijken.

Redactie

Redactie

Top