App van de week: Stylebook

App van de week: Stylebook

Een goede outfit is eigenlijk niets meer dan het combineren van de juiste kledingstukken en kleuren. Helaas moet je deze combinaties helemaal zelf uitvogelen, tenzij je over een personal stylist beschikt. Hierdoor kan het samenstellen van een goede outfit soms nog een behoorlijke uitdaging zijn.

De meesten onder ons zijn geneigd om in oude patronen terug te vallen, waardoor je haast altijd kiest voor de veiligste optie. Een goede outfit creëren kost nu eenmaal tijd die je niet altijd hebt,  en zorgt doorgaans ook voor de een stevige chaos in je kledingkast. Tot nu dan, want met de Stylebook app kun je relaxt vanaf je bank je nieuwste outfits samenstellen.

Stylebook

calendar_5

De Stylebook Calendar, voor iedere dag een andere outfit.

De Stylebook app helpt je bij het kiezen en combineren van de items die je in je kast hebt hangen. De opties die de app je biedt zijn behoorlijk uitgebreid. Zo kun je door foto's te maken van je huidige kleding al snel beginnen met het maken van combinaties. Deze kun je vervolgens aanvullen met andere kleding die je via de app kunt vinden.

Ook is het mogelijk om de kleding die je via de app vindt meteen aan te schaffen. Met de ShopStyle catalogus waar Stylebook gebruik van maakt, heb je toegang tot meer dan 7000 kledingmerken. Mocht je besluiten iets te kopen, hou dan wel rekening met eventuele verzendkosten.

Met de kalender functie kun je zelfs vooruit plannen, en per dag een andere outfit uitkiezen.  Daarnaast houdt de app je maten bij, en krijg je via statistieken te zien welke items je het vaakst draagt. Ga je op vakantie of een weekend weg? Met behulp van de Packing list functie kun je aan de hand van je gewenste vakantieoutfits zien welke items je moet inpakken.

Indien je liever een handje wordt geholpen bij het vinden van een outfit, dan kun je terecht bij de Inspiration Library vol inspirerende foto's, of bij de Style Expert die je uitlegt waar je op moet letten bij het combineren van kleding.

Zowel voor vrouwen als mannen

De Stylebook app komt in twee varianten: de reguliere Stylebook app voor dames en de 'Stylebook Men' app. Mannen, let er dus goed op dat je de 'Men' versie aanschaft, tenzij je natuurlijk leuk vindt om de outfits van je vriendin samen te stellen. Voor €3,99 heb je de app op je smartphone staan.

Stylebook en Stylebook Men zijn verkrijgbaar voor iOS in de Appstore.

Redactie

Redactie

Top