De hipster dresscode

De hipster dresscode

Een hipster is iemand die niet meedoet aan trends en die zich niets aantrekt van de 'mainstream'. Tot de subcultuur behoren vooral jongeren die houden van onafhankelijkheid, alternatieve muziek en ambachtelijke koffie.

Omdat hipsters vaak vernieuwend zijn, hebben ze al voor vele trends gezorgd. Zo ook in de mode, want mode is een van de belangrijkste onderdelen binnen de subcultuur. Dresscode zocht uit wat de hipster draagt, zonder ze in een hokje te plaatsen of er een etiket aan vast te plakken, want dat is nou precies wat hipsters niet willen…

Over het algemeen kopen hipsters hun kleding vooral in vintagewinkels. Toch hoeft dit niet altijd noodzakelijk te zijn. Het belangrijkste van een hipster-look is originaliteit en creativiteit. Deze look biedt je de daardoor de gelegenheid om volop een eigen twist aan je outfit te geven. Niet alle onderdelen van de outfit hoeven bij elkaar te passen; het gaat immers om een nonchalant ogende look.

De mannelijke hipster-look

2102264370_8a33f17644_o

Mannelijke hipsters herken je, naast een volle baard of krulsnor, aan hun klassieke skinny jeans. Meestal dragen hipsters donkere jeans met opgerolde pijpen. Onder de skinny jeans horen sneakers, het liefst een paar die de grote massa niet zou uitkiezen.

Boven de jeans kun je kiezen voor een opvallend shirt (bijvoorbeeld met ironische plaatjes of inspiratievolle uitspraken), een ruitjesblouse of een hoody met in het oog springende patronen. Maak je outfit af met een bril met een zwaar montuur, een katoenen of linnen sjaal en een stijlvolle muts of (stro)hoed. Tot slot is een vintage rugzak een coole aanvulling op je hipster-outfit!

De vrouwelijke hipster-look

15811189019_0ee5b744c4_kOok dames kunnen bij een hipster outfit kiezen voor een skinny jeans. Liever geen skinny jeans? Dan kun je kiezen voor een legging of tregging. Ook een 'hight-waisted' jeans of een vintage jurk of rok is een prima optie. Als top kun je kiezen voor een shirt of trui met opvallende print. Ga op zoek naar shirts of truien met dieren/natuurafbeeldingen of mooie quotes.

Daarnaast is ook de ruitjesblouse een optie om boven je jeans te dragen. Ga voor comfortabele schoenen, denk hierbij aan nonchalante instappers of opvallende sneakers. Sokken zijn niet nodig. Wat betreft accessoires kun je helemaal los gaan. Kies bij voorkeur voor opvallende items, zoals een grove bril, een leren riem, een hoofdband, grote oorbellen of een moderne (bol)hoed.

Hoewel dit artikel uiteraard bedoeld is om je te inspireren voor jouw hipster outfit, gaat het bij deze look vooral om het creëren van een unieke stijl die bij jou past. Het is een look die constant in beweging is, waardoor het er eigenlijk om draait dat de look jou aanspreekt, maar ook vooral door jou eigen is gemaakt. Wees dus origineel en creatief en bedenk de hipster look die bij jou past!

Redactie

Redactie

Top