Tenue de Ville in de zomer: Dít kun je het beste dragen!

Tenue de Ville in de zomer: Dít kun je het beste dragen!

Je hebt een speciale gelegenheid waar Tenue de Ville gevraagd wordt, zoals een opening van een tentoonstelling. Hoewel je jezelf graag als een topstuk wilt kleden, wordt er nu een meer bescheiden outfit van je verwacht. En, hoe kun je deze dresscode nu in een zomers jasje steken?

Tenue de Ville in de zomer

'Chique kleding die je naar de stad draagt': het is eigenlijk de meest accurate beschrijving van Tenue de Ville. De dresscode kent qua kleur geen specifieke regels, al wordt zwart hierbij wel overgeslagen.

Bij dit kledingvoorschrift zorg je voor een nette uitstraling. Niet zonder reden wordt Tenue de Ville dan ook veelal bij speciale gelegenheden gedragen. Zo heb is het niet 'te officieel', maar ziet iedereen er wel uit om door een ringetje te halen.

Maar, hoe maak je deze outfit nu passend voor deze tijd van het jaar?

Zomerse tinten

Yes! De zomer is bijna begonnen! En, nog een gelukje: Tenue de Ville heeft een mindere strenge dresscode dan bijvoorbeeld Black Tie.

Bij dit kledingvoorschrift kun je namelijk wat meer spelen met kleur. En, daar worden we in de zomer heel vrolijk van! Denk bijvoorbeeld aan de lieflijke en zachte pasteltinten, maar ook een iets fellere kleur blauw.

Wel is het belangrijk dat je de outfit ingetogen houdt…

Tenue de ville in de zomer voor dames

Het is een veel gevraagde dresscode op bruiloften. Voor dames is er genoeg keuze in bruiloft jurkjes. In dit geval heeft het jurkje een lengte tot op de knieën en kan een nauwsluitend of bijvoorbeeld A-line model hebben. Zorg dat de bovenzijde enige bedekking heeft, want je verkoopt immers niet 'de meloenen van de groenteboer'.

De mooiste opties worden gevormd door zomerse pasteltinten, zoals lichtgeel, babyblauw en poederroze. Of, ga voor een subtiele print, zoals Franse streepjes of een chic bloemendessin.

Populaire stoffen zijn hierbij kant en chiffon: dit staat niet alleen verfijnd, het zorgt ook voor een luchtig gevoel. De look maak je af met een klassieke hak, 'eenvoudige' sieraden en een bijpassende clutch.

Is een jurkje écht niets voor jou? Dan kun je ook een nette jumpsuit overwegen. Ga ook hier voor een lieflijke pasteltint in combinatie met de juiste accessoires.

Tenue de ville in de zomer voor heren

Als man ga je voor een chic pak of de nette combinatie. Deze laatste bestaat uit een verfijnde pantalon of broek samengebracht met een jasje. Waar het pak één kleur heeft, zoals licht blauw of grijs, kan de combinatie uit meerdere tinten bestaan.

Zorg hierbij voor zomerse kleuren, zoals kobaltblauw, poederroze, lichtblauw en beige. Vermijd te felle, flamboyante exemplaren: deze passen niet bij Tenue de Ville.

Maak de look af met een stropdas en stijlvolle veterschoenen of mocassins.

Tip!

Zorg, zowel als heer en dame, voor een bescheiden outfit. Gooi als vrouw niet 'je pluspunten' in de strijd, maar houd het juist rustig. Laat als man ook niet je urenlange sportschoolprestaties zien, maar zorg voor een net pak. Kortom: houd de outfit chic! En, stel je zelf niet 'bewust' centraal...

Je bent misschien niet officieel het topstuk van de tentoonstelling, wél kun je dit zeker uitstralen. Nu nog even de perfecte outfit scoren!

Redactie

Redactie

Top