Stijlgidsen

Kokerjurk

Soms mag je outfit net iets meer zijn dan een broek en een blouse; iets vrouwelijker. Een perfecte optie is dan de populaire kokerjurk. Maar, hoe kies je het geschikte model uit?

De kokerjurk is eigenlijk het ‘zusje’ van de bodycon, alleen is deze iets meer gericht op een gedistingeerde tot elegante uitstraling aangezien de bodycon sneller het meer ‘sexy’ en ‘uitdagende’ gehalte naar boven brengt.

Zo is de lengte van de koker jurk nooit zeer kort, in tegenstelling tot andere jurken, doordat deze minstens net boven, op of net onder de knie valt; dit zorgt al snel voor een classy tot professionele uitstraling.

Shop kokerjurken

Kokerjurken

Qua vorm weet dit type model, van boven tot onder, ‘strak’ om het lichaam te vallen, al mag deze op sommige puntjes iets ‘losser’ zitten. Daarnaast hoeft deze jurk, ook qua stof, niet volledig egaal te zijn; zo wordt dit type veelal samengebracht met kanten details voor een zeer vrouwelijke en meer romantische look, maar ook wrap- en rufflemodellen zie je vaak naar voren komen. De kokerjurk komt dus in talloze combinaties voor waardoor ook dit type voor veel vrouwen tot de favorieten behoort.

Gelegenheid

Doordat de koker juirk, ook wel pencil dress een verfijnde uitstraling heeft, leent dit type jurk zich voor uiteenlopende gelegenheden. Zo kun je het dragen tijdens een avondje uit, variërend van privémomenten als diners tot bepaalde feesten, maar ook voor zakelijke gelegenheden.

Door de kokerjurk heb je snel een verfijnde en ‘classy’ uitstraling. Daarnaast zul je op de werkvloer professioneel overkomen doordat dit type jurk minder nadruk op ‘sexiness’ legt. Dit betekent niet dat je aan alle kanten ‘bedekt’ zult zijn, maar het is wel degelijk meer verhullend dan andere typen jurken.

Kleuren & prints

Qua kleuren en prints valt er bij de kokerjurk genoeg te kiezen aangezien het kleurenpalet aardig breed genoemd mag worden. De meest geziene tinten zijn veelal aards, zoals navy, grijs, bordeauxrood, wit, aubergine en champagne; meestal als egale tint, maar veelal ook als colorblock combinatie waar dus twee- of meerdere kleuren samengebracht worden.

De lichtere tinten bestaan voornamelijk uit pastels, zoals het lichte lavendel, babyblauw en lichtgeel; deze zorgen vaak voor een meer romantische look. Felle kleuren kun je wel degelijk vinden bij de kokerjurk, maar ook deze komen in mindere mate voor.

Misschien ben je iets meer van de prints: ook hier biedt de kokerjurk een breed scala aan mogelijkheden. Veel dessins hebben een botanisch thema, zoals de klassieke bloemenprints of de meer exotische palmbladeren. Maar, ook buitenlandse invloeden zie je steeds vaker terugkomen bij dit type jurk, zoals dessins met Afrikaanse vormen of juist de Portugese porseleinprint.

Figuurtype

De kokerjurk kan door veel vrouwen gedragen worden, of je nu iets slanker of voller bent, zeker omdat dit type iets minder nadruk op lichaamsvormen legt, zoals het ‘losse’, Romeins-geïnspireerde wrap-model. Door de vele prints en kleursamenstellingen kun je het perfecte item vinden waar jouw figuur het beste in uitkomt, eigenlijk doordat de pencil dress het accent voornamelijk op de taille weet te leggen.

Hoe combineer je een kokerjurk?

De pencil dress is classy en elegant. Subtiele zilveren of gouden sieraden, tailleriempjes en verfijnde hakken weten deze outfit echt af te maken. Witte sneakers zijn contrasterend en kúnnen wel degelijk leuk staan, al is een pump wel wat veiliger. Maak de outfit vooral niet te casual: dit past niet echt bij de uitstraling van de kokerjurk. Als je kiest voor accessoires, houdt het dan stijlvol en elegant; probeer vooral niet te overdrijven.

Top