Modetrends voor het najaar

Modetrends voor het najaar

Het najaar komt er weer aan en dit betekent: nieuwe modetrends! Op de catwalks zijn de nieuwste modetrends al te zien. Dit zijn opvallend nieuwe trends of trends die we terug zien komen van het afgelopen seizoen. Denk aan aardetinten, wijde mouwen, flaired jeans en opvallende decoraties. Meer weten? Hieronder staat alles wat je moet weten voor het komende najaar.

Wijd, wijder, wijdst

De slim fit jeans zijn al jaren favoriet. Veel mensen willen ook niet anders meer. Toch zien we steeds meer volume. Broeken met hoge tailles en wijde pijpen. Ook rokken, truien en jassen hebben veel volume. De schouders en mouwen mogen breder en oversized is helemaal hip. De tijd van strakke kleding, het volgen van vrouwelijke vormen en skinny is voorbij!

Opvallende decoraties

Mouwen zijn dit jaar het belangrijkste onderdeel van je outfit. Dé hit van deze zomer was toch wel de trompetmouw. Ook in het najaar mogen mouwen niet alleen wijder, maar ook opvallender. Ze hebben decoraties, zoals linten, strikken, rimpels of ze zijn gemaakt van andere materialen dan de rest van je shirt, trui, blouse of jas. Ook de pofmouwen van vroeger zijn weer terug en komen vooral in de winter weer tevoorschijn.

Strepen en ruiten

Ook in het najaar zit je met strepen helemaal goed. Zowel horizontaal als verticaal. Veel strepen, weinig strepen, dunne en dikke strepen. Alles is goed! Qua broeken zien we de ruiten weer terug. Broeken met ruitjes geven vaak een chique uitstraling, maar kunnen ook zeker in een casual outfit.

Jassen met volume

De jassen mogen wat wijder en opvallender. We zien veel jassen met volume - van die grote jassen waar je je heerlijk in kunt verstoppen tegen de kou. Ook de kragen hebben volume. Grote kragen die breed lopen bij de schouders. Tot slot zijn de gewatteerde jacks nog niet weg te denken dit jaar. Zo komen we wel warm de winter door!

Kledingstukken in dezelfde kleur

Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren bij elkaar passen? Dan wordt het dit najaar erg eenvoudig! Op de catwalk zien we veel outfits in dezelfde kleur. Helemaal in het zwart is al een tijdje in de mode, maar nu mogen ook andere kleuren. Losse kledingstukken die (zo goed als) dezelfde kleur hebben. Ja, ook spijkerstof.

Winterse kleuren

Bij de winter denk je vaak aan warme, donkere kleuren. Toch zijn de kleuren zilver, wit en grijs, de kleuren die deze winter gedragen gaan worden. Winterse kleuren die doen denken aan kou en sneeuw. Grijs wordt vooral gebruikt bij zakelijke outfits en zilver juist om meer op te vallen. Bang dat je een bleek gezicht krijgt? Combineer deze kleuren met kleurrijke accessoires. Hierdoor krijgt je outfit power en zal hij ook goed staan bij je winterse huid.

Redactie

Redactie

Top