Bierbuik? Met deze tips verberg je hem

Bierbuik? Met deze tips verberg je hem

Het bekende bierbuikje is voor veel mannen een dagelijkse irritatie. Hij zit nou eenmaal op een prominente plek en is in outfits, zoals het zakelijk pak, duidelijk aanwezig. Toch kun je je bierbuik met enkele tips verbergen of in ieder geval minder laten opvallen. Zo kun je toch met een beetje meer zelfvertrouwen die belangrijke afspraak ingaan.

Bierbuiktips

1. Draag donkere kleuren. Dat zwart afkleed is geen fabel. Het dragen van donkere kleuren is daarom een goede manier om je het bierbuikje minder te laten opvallen. Lichte kleuren zoals wit, grijs of felle kleuren zoals rood of roze kunnen juist extra accentueren.

2. Kies voor een zwart, donkerblauw of antraciet pak. Wanneer je een donker jasje draagt, kun je best een overhemd in een lichte kleur dragen. Toch helpt een donkere kleur vaak beter om je buik te verhullen.

3. Draag een jasje. Door je jasje open te dragen laat je bierbuik als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kies bijvoorbeeld een mooi colbert voor een zakelijke look, of een stoer leren jasje bij je casual outfit.

4. Draag kleding die past bij je postuur. Ook al zijn de skinny jeans en strakke shirts dé kledingtrends van dit moment: kies er toch voor deze niet te dragen. Wanneer je een bierbuik hebt is het dragen van strakke shirts niet aan te raden. Te wijde kleding, daarentegen, is ook geen aanrader. Dit kan je bierbuik optisch groter laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Kortom, ga niet blind mee met elke kledingtrend, maar kijk goed naar welke kleding bij jouw postuur past.

5. Draag dunne stoffen. Hoe zwaarder en dikker de stof, hoe compacter je gaat lijken. Dunne stoffen als zoals linnen zijn meer geschikt.

6. Accessoires leiden af. Moet je een pak dragen naar het werk? Draag dan accessoires om de aandacht van je bierbuik af te leiden. Denk aan een stropdas, een mooi horloge of een modieuze bril. Deze tip kun je uiteraard ook bij een casual outfit toepassen.

7. Overhemd in je broek. Als je jouw overhemd in je broek draagt, lijk je smaller. Een bierbuik in combinatie met een los overhemd zorgt vaak voor het 'tent' effect.

Redactie

Redactie

Top