Iets voller? Deze grote maten badpakken moet je hebben!

Iets voller? Deze grote maten badpakken moet je hebben!

Elk jaar komt het weer terug: de warme dagen waarbij je urenlang op de stranden kunt verblijven.

Je wilt je nieuwe badpak of bikini dan ook al het liefst in januari al gekocht hebben zodat je zéker weet dat je er bijtijds bij bent.

Maar, het kan ook zijn dat je niet weet welke grote maten badpakken voor jou geschikt is wanneer je ietsje voller bent. Waar moet je dan op letten?

Corrigerende badpakken

Goed, niet iedereen heeft misschien maatje 34 of 36. Gelukkig maakt dat helemaal niets uit, want ook een grote maten badpak voor de iets vollere vrouw kunnen zeer elegant staan.

Er zijn dan ook zeker een paar puntjes waar je op moet letten om zo het meest geschikte badpak voor jou te kunnen kopen.

Om te beginnen kun je kiezen voor het corrigerende model: deze bezit een dubbele of driedubbele geweven stof waardoor het geheel wat gladder en strakker zit.

Wel voelt deze wat warmer aan en is het minder geschikt voor water met chloor vanwege de stof elastaan. Maar, er zijn ook nog andere mogelijkheden...

Corrigerend plissé

Wil je toch een corrigerend effect maar geen dikkere stof? Denk dan eens aan het plissé badpak. Hierbij loopt de stof wat geplooid over de buik en maag waardoor je een natuurlijk corrigerend effect krijgt.

Doordat de stof niet egaal strak zit, wordt de focus niet zo op de buik gelegd. Zeker een aanrader om eens uit te proberen!

Grote maten badpakken met printjes

Een goede, andere optie is het grote maten badpakken met een print. Niet alleen kunnen printjes een vrolijke touch aan de outfit -in dit geval het badpak- geven, ook weet het de aandacht af te leiden van delen die je misschien net iets minder zichtbaar wilt hebben.

Effen kleuren weten namelijk de focus op lichaamsdelen te vergroten terwijl printjes de aandacht 'wegkapen'. Zeker wanneer je voor prints met schuine lijnen kiest, kun je de focus meer op de taille leggen.

Swimdress

Een ander corrigerend model is de swimdress. Hierbij is de bovenzijde gelijk aan andere exemplaren, maar heeft de onderzijde het model van een jurkje; deze zit dus niet aan het lichaam 'vast'.

Door de swimdress valt de stof natuurlijk over de buik waardoor er geen nadruk op wordt gelegd. Ook weet de onderzijde net het bovenste gedeelte van je bovenbenen te bedekken waardoor je lichaam er flatteus uit weet te komen.

Ook dit type badpak kun je in diverse stijlen en kleuren krijgen.

Grote boezem

Wanneer je eveneens een grote boezem hebt, is het verstandig om, net als bij lingerie, voor een badpak te kiezen die je buste op de juiste wijze weet te ondersteunen, zoals een hoge rug van het model of brede bandjes die het geheel goed kunnen dragen.

Kies dan ook zeker niet voor het meest goedkope exemplaar; dit zal je 'gezondheid' geen goed doen.

Of je nu iets voller of slanker bent: voor iedere vrouw zijn er genoeg charmante opties te vinden, dus laat je ook zeker niet vertellen dat het níet zo zou zijn.

Reden genoeg dus om weer fijn op jacht te gaan naar mooie grote maten badpakken!

Redactie

Redactie

Top