Royal Ascot paardenraces: Zo heurt het!

Royal Ascot paardenraces: Zo heurt het!

Het is één van de meest chique gelegenheden van het Britse land: de fameuze paardenraces in Ascot Berkshire, oftewel de Royal Ascot paardenraces.

Het is zijn de jetset en vooraanstaande families die hier bijeenkomen voor hun jaarlijkse meetings waarbij er dan ook grootse geldbedragen op paarden worden ingezet.

Maar, in welke kleding weten de bezoekers te flaneren?

Chic & Sophisticated

Wanneer je naar dit jaarlijkse evenement gaat, is het natuurlijk wel van belang dat je weet dat hier een zekere dresscode geldt, al dan wel niet in de vorm van 'ongeschreven regels'.

De jurken hebben een goede lengte en ook de lichaamsvormen, zoals het decolleté, mogen niet alle aandacht opeisen, al hoeft het ook niet volledig verborgen te worden.

Rondingen laten zien mag, zolang het gedistingeerd en 'classy' blijft. Voor mannen geldt dan ook hetzelfde: je draagt geen open blouses waarbij alle aanwezigen een blik op het grotendeels ontblote bovenlijf krijgen.

De look hoort dus chic en 'sophisticated' te zijn. Maar, wat mag je je daar bij voorstellen? En, wat is zeker niet de bedoeling?

Outfit vrouwen

Het meest stijlvol is natuurlijk het jurkje aangezien dit het toppunt van vrouwelijkheid is. Je begint dan ook een model uit te kiezen dat een goede lengte heeft; deze reikt dan ook tot op de knieën en is zéker niet te kort.

Het liefst worden de schouders wat bedekt met stof, al hoeft dit niet volledig te zijn. De decolleté mag in lichte vorm aanwezig zijn, zolang de boezem niet alle aandacht op zich weet te vestigen; dit is niet erg stijlvol.

De outfit rond je af met heel subtiele sieraden, zeker geen 'overdreven' tierlantijnen, en schoenen als ballerina's of hakken, waaronder pumps, sandaletten of sleehakken.

Ook een sierlijke hoedje weet de outfit compleet te maken!

Tips!

- Probeer vooral chique kleuren te dragen, zoals pasteltinten of aardse kleuren, denkende aan lichtblauw, crèmewit, bordeauxrood, poederroze of donkerblauw. Printjes mogen, zolang het niet 'te bont' wordt.

- Houd je hakhoogte op maximaal 10 cm: dit is toch netjes en ook voor je voeten nog aardig goed te doen.

Outfit mannen

Mannen dragen uiteraard geen jurkje naar de Royal Ascot paardenraces, maar kiezen voor een elegant pak. Dit mag een jacquet zijn, een tailcoat of bijvoorbeeld een verfijnde pantalon met een jasje.

Je kunt qua stijl dan ook kiezen voor een klassieke look, al worden ook moderne versies hier steeds meer getolereerd, waaronder het samenbrengen van contrasterende kleuren.

Qua accessoires kun je denken aan een strik of stropdas, een hoed en pochet. Sieraden mag je zéker thuislaten. De look maak je af met bijpassende veterschoenen of gedistingeerde loafers.

Tips!

- Je mag best met kleuren spelen, maar houdt het geheel wel in balans; probeer de 'kermislook' te vermijden.

- Voor een moderne outfit, denk aan kleuren als lichtblauw of poederroze onder een donkerblauw jasje. Laat gerust een frisse wind waaien!

- Probeer heel drukke prints te vermijden; dit kan snel een missertje vormen.

 

Kortom, de Royal Ascot paardenraces is een chique gelegenheid en dát mogen de outfits laten zien. Nu nog ondervinden op welk paard je gaat wedden...

Redactie

Redactie

Top