Plus size lingerie: Waar op te letten?

Plus size lingerie: Waar op te letten?

Welke plus size lingerie kan je het beste aanschaffen om jezelf een zo comfortabel mogelijk gevoel te geven?

Veel vrouwen beschikken over een grote buste. De een ziet het als een voordeel, zij ziet het als het 'toppunt' van vrouwelijkheid, terwijl de ander het liefst kleinere zou willen omdat het nogal wat rugpijn op kan leveren.

Plus size lingerie

Een grote buste vraagt om net iets meer aandachtspunten dan een kleine boezem. Doordat een grote buste nogal wat gewicht met zich meebrengt, kan het zijn dat je wat last van je rug hebt of kan krijgen.

Plus size weet hier rekening mee te houden aangezien deze lingerie meer ondersteuning biedt waardoor je hier minder snel last van zult hebben.

Gelukkig hebben steeds meer merken en winkels ook plus size maten voor lingerie en zijn er zelfs steeds meer merken in gespecialiseerd.

Er is dus tegenwoordig voor ieder lingerie type een plus size b.h. te krijgen.

Kleuren & prints

Ook plus size lingerie weet de focus op prints en kleuren te leggen. Deze kunnen variëren van lieflijk en romantisch, zoals pasteltinten als babyblauw en roze of een bloemenprint, tot meer stoer en gewaagd, zoals rood en zwart of dessins in de vorm van luipaardprintjes.

Ook zie je dat veel items van plus size met kant worden afgewerkt om de lingerie iets luxueuzer te laten ogen.

Geschikte BH's

De vraag is natuurlijk: 'Welke bh's zijn geschikt rond plus size lingerie?' Daarvoor zijn diverse modellen ontwikkeld. Probeer daarom eens wat verschillende bh's uit; zo weet je het snelst welk item het best bij jou en je figuur past.

Beugel BH: Bij de beugel bh zie je dat de onderkant van de cups over beugels beschikken; deze zorgen voor meer ondersteuning en comfort. Vooral bij de grotere boezem zal het gewicht wat verminderd worden.

Full cup: Bij deze zijn de cups zeer hoog uitgesneden waardoor het, vanaf de zijkant bekeken, je gehele borst bedekt. Ook dit zorgt bij de grotere buste voor net iets meer steun.

Grote maten: De grote maten bh is speciaal voor de grote boezem ontwikkeld doordat dit model over doorlopende beugels en brede schouderbandjes beschikt; hierdoor wordt de buste extra ondersteund.

Plus size lingerie merken

Er zijn diverse merken die zich bewust op plus size lingerie hebben gericht. Welke dat zijn, dat vind je hier!

PrimaDonna: Dit luxueuze merk is speciaal gericht op de grote boezem en staat bekend om de optimale kwaliteit en het hoge draagcomfort. Perfecte pasvorm en sierlijke designs staan hier centraal. Ook weet de collectie zich steeds te vernieuwen; zo heb je voor ieder seizoen bijpassende lingerie.

Elomi: Ook Elomi is een plus size lingeriemerk dat zich speciaal op de grotere boezem richt. De lingerie beschikt over felle kleuren en printjes, maar zorgt er eveneens voor dat het super comfortabel zit. Door de brede rugband krijgt je buste extra ondersteuning.

Hunkemöller: Zelfs bij Hunkemöller kun je plus size lingerie kopen, waaronder de grote maten bh. Ook hier wordt volop aan kleur, comfort en ondersteuning gedacht.

Kortom, koop dus altijd lingerie die mooi bij je past en, zeker met een grote boezem, de juiste ondersteuning biedt. Zo zie je er toch vrouwelijk uit, maar zul je geen last van rugpijn krijgen. Want dat laatste, dat wil je écht niet hebben...

Wil je alles weten over plus size bikini's lees dan dit blog!

Redactie

Redactie

Top