Badmodetips voor de vrouw met extra (mooie) rondingen

Badmodetips voor de vrouw met extra (mooie) rondingen

Terwijl het buiten nog winters en koud is, zijn de nieuwste badmodetrends van 2018 alweer overal te koop. Bikini's kopen is over het algemeen heel erg leuk om te doen, maar wat als je een maatje meer hebt? Badmode kopen is niet voor iedereen de meest favoriete bezigheid, laat staan makkelijk om te doen. Vaak zijn bikini's en badpakken afgebeeld op de meest onwerkelijke, slanke figuren en dan is het nog hopen dat die hippe bikini's ook in jouw maat te koop zijn.

Om ook de volslanke vrouw vol zelfvertrouwen die nieuwe bikini's aan te laten schaffen, hebben we Desirée Pelgrom van het bekende 'feel good blog' Curvacious geïnterviewd. Want hé, unieke tips van een expert zijn nooit verkeerd. (Daarnaast: een paar mooie extra rondingen, ook niet!)

Plus size bikini's en badpakken

Desirée aan het woord...

Om te beginnen is het fijn om te weten welke badmode het beste staat bij een maatje meer. Ga je als vollere vrouw voor een bikini? Of maakt een badpak nu slanker? We vroeger het Desirée:
Er is voor vollere vrouwen niet één antwoord mogelijk. Dit verschilt per vrouw, oftewel per lichaam. Ik denk dat je hiervoor eerst echt goed naar je eigen lichaam moet kijken. Wat zijn jouw pluspunten? Je flaws? Heb je een lang lijf of ben je wat meer gedrongen? Als je hier naar kijkt kun je de beste beslissing maken voor zwemkleding. Heb je bijvoorbeeld een langer lijf, dan kan een badpak vaak alles wat teveel bij elkaar trekken, waardoor je borsten plat worden gedrukt en je proporties niet meer mooi zijn. Je kunt dan beter kiezen voor bijvoorbeeld een tankini of een high waisted bikini.

En waar kunnen zij gemakkelijk terecht voor het kopen van badmode?
Er zijn heel veel (web)winkels waar je met een maatje meer terecht kan voor toffe en mooie badkleding. Mijn favoriete winkels hiervoor zijn ASOS Curve, Forever21 Plus Size, Betty's Boops en Swimsuits For All. Zij hebben speciaal kleding en dus ook badmode voor vrouwen met extra rondingen ;'). Daarnaast heb ik op mijn website een pagina met allemaal te gekke shops voor mensen met een maatje meer.

Desirée: 'Probeer die onzekerheid ook eens los te laten, dan zal je merken dat het echt wel meevalt achteraf. Je bent vaak zelf je ergste vijand'

We zijn allemaal wel eens onzeker over een bepaald deel van ons lichaam. De een is niet tevreden met zijn buik en de ander zou graag slankere benen willen hebben. Welke tips zijn er om bepaalde gebieden op je lichaam een beetje te verbloemen?
Wil je je buikje een beetje verbloemen of gewoon net even wat mooier uit laten komen? Kies dan voor een badpak of bikinibroekje met ingewerkte shapewear. En kies zeker voor een badpak of bikinibovenstukje met beugels zodat je decolleté mooier uitkomt en je je minder zorgen hoeft te maken of alles nog wel op z'n plek zit als je uit het water komt 😉

Hoe zorg jij ervoor dat je je zeker voelt op het strand?
Niet. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik ben een vrouw met een vol figuur wat er door een zwangerschap en 30 kilo afvallen (en nog een lange weg te gaan) niet zo uitziet zoals ik graag zou willen. Daar kan ik omheen draaien, maar zo zit ik niet in elkaar. Wat ik wèl doe is zorgen dat ik badkleding heb die goed past en waar ik me zekerder in voel. Ik wil gewoon lekker genieten van het zwemmen met mijn gezin. Ik probeer het daarom allemaal even los te laten. Ik probeer het dan even los te laten. Probeer die onzekerheid ook eens los te laten, dan zal je merken dat het echt wel meevalt achteraf. Je bent vaak zelf je ergste vijand en dat is zonde!

Laatste tip van de expert:
Ik vind dat je als curvy lady zeker een bikini niet over moet slaan met het passen als je op zoek bent naar nieuwe badkleding. Met een wat hoger broekje, ingewerkte shapewear en mooie belijningen kan juist een bikini soms mooier staan dan een badpak. Daarnaast heb je met twee losse delen net even wat meer controle over de maten en kan je meer spelen met de pasvorm. Hoger broekje, slipmodel of boxermodel, tankini-bovenstukje, topje of echt meer een BH-model, printjes mixen met elkaar.. Love it!

Desirée Pelgrom is oprichter en bedenker van het feel good blog Curvacious.nl. In haar persoonlijke en vrolijke blogs richt ze zich op alle vrouwen en soms extra op vrouwen met een maatje meer. Life quote: No Nonsense. Feel good. Enjoy

Redactie

Redactie

Top