Slapen met een BH? Beter van niet!

Slapen met een BH? Beter van niet!

Thuis komen en je BH uittrekken. De meeste vrouwen doen dit het liefst meteen. Jezelf bevrijden van dat strakke ding. Je gooit je werk kleding in de hoek en trekt iets comfortabels aan.

Toch zijn er ook vrouwen die daar anders over denken. Die zelf, ondanks dat ze ònder de dekens liggen, met een BH aan slapen. Maar, is dat nu wel zo verstandig om te doen..?

'Verbergen'

De vraag is natuurlijk: 'Waarom draag je eigenlijk een BH in de nacht wanneer je enkel gaat slapen?' Je ligt namelijk onder de dekens en hoeft je dus niet echt te 'verbergen'.

Sterker nog, je vriend of vriendin vind je al 'perfect zoals je bent', dus ook een mogelijk gevoel van schaamte is zeker niet nodig! Of, misschien vind je het gewoon fijn om met een BH aan te slapen.

Voor beide 'scenario's' is het verstandig de onderstaande punten eens aandachtig door te nemen. Want, slapen met een BH kan je nogal wat ongemakken opleveren die zeker niet bijdragen aan een goede gezondheid...

1. Zorg voor bewegingsvrijheid

Zowel overdag, maar voornamelijk in de nacht, heeft je boezem bewegingsvrijheid nodig. Een optimale circulatie van lymfatische vloeistof en bloed zorgen er namelijk voor dat je gezond blijft doordat enkel zo de giftige stoffen uit je lichaam verdreven kunnen worden.

Een knellende BH weet dit proces juist te 'blokkeren', en zal dus, op den duur, averechts werken. Een goede, eerste reden dus om de BH 's nachts vaarwel te zeggen.

2. Schimmelinfecties

Als tweede kan een BH tot een schimmelinfectie leiden. Althans, wanneer je een BH van verkeerd materiaal koopt of juist voor een te kleine maat kiest.

Tijdens de nacht kun je jouw boezem wat 'beknellen' en zouden er, door bovenstaande punten, rode striemen kunnen ontstaan. Het verkeerde materiaal kan ervoor zorgen dat je het erg warm krijgt en gaat zweten; dit laatste kan weer voor irritaties zorgen en zelfs leiden tot schimmelinfecties.

Tsja, of dat nu zo prettig is...

3. IJzeren beugels? Weg ermee!

Heb je een BH met een ijzeren beugel? Dan kun je deze beter niet dragen. Door het ijzer kan de beugel in het lichaam drukken. Dit geeft niet alleen een zeer onprettig gevoel, maar kan ook zorgen voor een inwendige cyste: ook wel een met vocht gevulde holte.

Borst- en lymfeklierkanker zijn dan ook gekoppeld aan het mogelijk dragen van dit soort strakke BH's middels de druk die het uitoefent. IJzeren beugels? Weg ermee!

Vervangende mogelijkheden

Hopelijk ben je door bovenstaande punten overtuigd geraakt en wil je graag de BH in de nacht voor iets anders vervangen. Maar, wat zijn je opties?

Allereerst kun je denken aan een luchtig, maar wel vrouwelijk topje. Hiermee ben je toch bedekt, maar is het wel een stukje veiliger.

Ook heb je speciale playsuits en negligé's om jouw nacht toch comfortabel te maken. Deze zijn dan ook erg elegant en bezitten zachte stoffen, zoals satijn, en kanten details.

Laat die BH 's nachts dus lekker achterwege. Want je gezondheid, dat gaat toch voor álles...

Redactie

Redactie

Top