Stijlgidsen

Dames jeans voor elk figuur

Niet iedereen heeft dezelfde lichaamsbouw en niet elke broek staat mooi bij alle lichaamstypes. Gelukkig is er voor elk lichaamstype wel een jeans die matcht met jouw figuur en die jouw mooiste punten accentueert.

En gelukkig maar, want wie heeft er nou geen spijkerbroek in haar kast liggen? De jeans is waarschijnlijk het populairste kleding ter wereld en dat heeft een reden.

De jeans is een broek die zich super makkelijk laat combineren en die je op heel veer verschillende manieren kan stijlen. Draag je hem casual met een sweater en sneakers of juist zakelijk met mooie pumps en een witte blouse. Je kan er alle kanten mee op.

Dames jeans

Een klein buikje

Mocht je beschikken over een klein buikje, dan kun je deze mooi camoufleren door te kiezen voor een dames jeans met een 'high waist'. Het is verstandig om in ieder geval niet te kiezen voor jeans die laag op je middel vallen. Tegenwoordig bestaan er ook corrigerende dames jeans, die speciaal gemaakt voor vrouwen met een buikje.

Een klein of plat achterwerk

Jeans geven je de mogelijkheid om bepaalde lichaamsdelen te camoufleren, maar tevens te accentueren. Wil je je billen juist wat meer volume geven? Zoek dan naar een wat meer baggy model broek met versieringen op de kontzakken en met klepjes op de zakken. Hou je juist van een wat strakkere spijkerbroek? Je hebt tegenwoordig ook push up jeans, die je billen wat meer liften.

Brede heupen

Bij brede heupen kun je het beste kiezen voor straight cut jeans. Als je wat langere benen hebt, staan spijkerbroeken met uiteenlopende pijpen doorgaans ook erg mooi. Modellen die hieraan voldoen zijn de bootcut en de flared jeans. Ook mag je jeans kopen die wat lager op je taille zitten. Zorg er wel voor dat de kontzakken niet te klein zijn en dat de broek niet allerlei versierselen heeft rondom de heupen.

Ronde billen

Curves zijn weer helemaal in en dat zie je terug in de dames jeans die je momenteel kunt vinden. Ben je in het bezit van een paar mooie ronde billen? Kies dan voor een broek die goed aansluit zoal skinny jeans, waarvan de zakken niet te klein zijn of te ver uit elkaar staan. Hierdoor lijken je billen namelijk nog groter.

Peervorm / zandloper

Als je een zandloper figuur hebt, kan het vinden van de juiste dames jeans een zware opgave zijn. Kies in de regel altijd voor een broek met rechte pijpen, of neem jeans met een boot cut. Vermijd overigens versieringen en opvallende stiksels rond je heupen, omdat je deze delen niet ontzettend wilt accentueren.

Leuke tip: draag hakken onder je jeans, hierdoor lijken je bovenbenen slanker en je benen langer.

Top