Jeans voor dames: welke jeans passen bij jouw figuur?

Een klein buikje

Mocht je beschikken over een klein buikje, dan kun je deze mooi camoufleren door te kiezen voor een jeans met een ‘high waist’. Het is verstandig om in ieder geval niet te kiezen voor jeans die laag op je middel vallen.

Tegenwoordig bestaan er ook buikcorrigerende dames jeans, die speciaal gemaakt voor vrouwen met een buikje.

Een klein of plat achterwerk

Jeans geven je de mogelijkheid om bepaalde lichaamsdelen te camoufleren, maar tevens te accentueren. Wil je je billen juist wat meer volume geven? Zoek dan naar een wat meer baggy model broek met versieringen op de kontzakken, en met klepjes op de zakken.

Hou je juist van een wat strakkere spijkerbroek? Je hebt tegenwoordig ook push up jeans, die je billen wat meer liften.

Brede heupen

Bij brede heupen kun je het beste kiezen voor straight cut jeans. Als je wat langere benen hebt, staan spijkerbroeken met uiteenlopende pijpen doorgaans ook erg mooi. Modellen die hieraan voldoen zijn de boot cut en de flare pipe jeans. Ook mag je jeans kopen die wat lager op je taille zitten.

Zorg er wel voor dat de kontzakjes niet te klein zijn, en dat de broek niet allerlei versierselen heeft rondom de heupen.

Ronde billen

Curves zijn weer helemaal in en dat zie je terug in de jeans die je momenteel kunt vinden. Ben je in het bezit van een paar mooie ronde billen? Kies dan voor een broek die goed aansluit, waarvan de zakken niet te klein zijn of te ver uit elkaar staan. Hierdoor lijken je billen namelijk nog groter.

Peervorm / zandloper

Als je een zandloper figuur hebt, kan het vinden van de juiste jeans een zware opgave zijn. Kies in de regel altijd voor een broek met rechte pijpen, of neem jeans met een boot cut. Vermijd overigens versieringen en opvallende stiksels rond je heupen, omdat je deze delen niet ontzettend wilt accentueren.

Leuke tip: draag hakken onder je jeans, hierdoor lijken je bovenbenen slanker en je benen langer.

Dames jeans tot €100
Dames jeans vanaf €100
Top