Stijlgidsen

Heren jeans voor elk figuur

Jeans zijn er in zo veel soorten en maten. En dat is maar goed ook, want ieder figuur is anders en vraagt om een andere jeans. Voor elke lichaamsbouw is er een spijkerbroek te vinden die goed past.

Naast de verschillende modellen zijn er ook ontelbaar veel wassingen en afwerkingen. Hiermee kan je de stijl van je outfit bepalen. Ga je voor een casual look, mag de jeans best een paar scheuren hebben. Je kan hem dan combineren met sneakers.

Ga je voor een zakelijke look, kies dan voor een egale kleur zonder gaten. Als je die combineert met een overhemd en veterschoenen kan je zo naar kantoor. Met jeans kan je eindeloos combineren!

Heren jeans

Lang en slank

Straight cut jeans passen waarschijnlijk het beste bij jouw bouw. Als je over een getraind lichaam beschikt, kan een flat front model (met weinig detail aan de voorkant) en een recht-aflopende pijp je bouw het beste doen uitkomen.

Een andere prima optie is de bootcut, vooral als je iets wijdere heupen hebt. De wijdere pijpen balanceren vervolgens de lijn van de benen beter uit, waardoor ze een meer gestroomlijnde look krijgen.

Kijk uit met de wide leg jeans, vooral als je lange benen hebt. Deze broeken kunnen je namelijk een hele casual look geven (op het saaie af), waardoor deze broeken beter passen bij je comfortabele weekendkleding dan op werk.

Slank

Indien je slank bent en een normale lengte hebt, is het verstandig om jeans te vermijden die teveel op je lichaam aansluiten, tenzij je voor de uitgehongerde look gaat. Vermijd tevens de baggy broeken met wijde pijpen, gezien het gevaar dat je dan in je broek verdrinkt.

Om het meest charmant voor dag te komen, kun je kiezen voor een straight cut jeans die comfortabel zit (met een paar centimeter speling in de pijpen) en laag op je heupen valt. Hetzelfde geldt voor de flare cut, die wat meer silhouet in je figuur aanbrengt. Voor wat meer volume in je anders platte achterwerk, kun je op zoek gaan naar jeans met flapjes of knopen op de achterzakken.

Athletisch

Mannen met een atletisch, meer gespierd lichaam kunnen het beste kiezen voor een broek met een wijdere pijp. De broek wordt op deze manier gevormd door de vormen van je lichaam, waardoor al die tijd die je in de sportschool hebt doorgebracht ook echt zichtbaar wordt.

Te strakke jeans kunnen er juist weer voor zorgen dat je spieren er te opgeblazen uitzien, waardoor je deze jeans beter kunt vermijden. Mocht je ook beschikken over een wat groter, gespierder achterwerk, dan kun je het beste gaan voor jeans met achterzakken die wat kleiner zijn en verder uit elkaar staan.

Fors

Mocht je over een wat groter silhouet beschikken, blijf dan weg van flare cut jeans. Al zitten ze nog zo heerlijk, uiteindelijk laten ze je alleen maar groter lijken dan je bent. De wide leg leent zich daarentegen perfect voor het camoufleren van je rondingen.

Een wide cut maakt je niet alleen meer gestroomlijnd, maar verbergt ook meteen eventuele 'lovehandles'. Ga ook niet niet voor een te baggy exemplaar, maar kies er een die je een paar centimeter speling geeft. Kijk ook voor een broek met grotere achterzakken, hiermee maak je je achterwerk kleiner. Hetzelfde geldt voor achterzakken die wat dichter bij elkaar staan.

Heren jeans

Hopelijk heb je nu een wat beter idee wat betreft jeans in het algemeen en hoe ze bij jouw lichaam passen.

Een laatste tip: mocht je de perfecte spijkerbroek hebben gevonden, koop er dan meer dan één. Denk goed na over je huidige spijkerbroekencollectie (vooral over de jeans die je niet meer aantrekt) en vervang de minder goed zittende exemplaren. Hou altijd een spijkerbroek als reserve, voor wanneer het eerste exemplaar na een jaar zijn glans en vorm verliest.

Top