Stijlgidsen

Wanneer kun je niet in een spijkerbroek aankomen?

Jeans zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze garderobe. Bovendien komen ze in allerlei verschillende vormen, kleuren en stoffen. Kan eigenlijk niet misgaan toch?

Hoewel het ontzettend lastig kan zijn om het comfort van een lekker zittende spijkerbroek te missen, zijn er een aantal gelegenheden waar een spijkerbroek niet door de beugel kan. Hierbij wordt er dikwijls net iets meer naar de dames gekeken, waarbij het vaak iets duidelijker is om te zien of ze wel of geen tijd in hun outfit hebben gestoken. Hieronder lees je bij welke evenementen je de spijkerbroek het beste in de kast kunt laten liggen.

Bruiloften

Een plek waar een spijkerbroek absoluut niet kan, is een bruiloft. Je zult niet alleen verrassend weinig mede-spijkerbroekdragers tegenkomen, het geeft ook het signaal af dat je niet echt een hoge dunk hebt van het huwelijk. Natuurlijk is er een wereld van verschil tussen een paar chique skinny jeans en baggy jeans met slijtages, maar een bruiloft vereist een bepaalde mate van respect die je met jeans niet zult evenaren. Je zult zeker opvallen wanneer je in een spijkerbroek verschijnt, alleen is het deze keer voor de verkeerde redenen. Hou het traditioneel bij bruiloften!

Partijen en evenementen met een duidelijke dresscode

Deze spreekt eigenlijk voor zichzelf. Bestudeer de uitnodiging goed, zodat je weet wat er qua outfit wordt verwacht. Neem nooit het heft in eigen handen door in een t-shirt en jeans te verschijnen. Vooral bij zakelijke evenementen kan dit op de lange termijn nadelige gevolgen hebben. Een veelgemaakte fout is het dragen van jeans bij de dresscode 'Business casual'. Bij deze dresscode is het de bedoeling om een informele draai te geven aan de zakelijke outfit. Alhoewel mannen bij deze dresscode nog wel eens wegkomen met jeans, neigt dit bij vrouwen meestal iets teveel naar casual.

Wanneer je gaat shoppen naar nieuwe kleding

Dit is natuurlijk geen echt verbod, maar wel een tip die je kan helpen minder tijd in de winkels te spenderen. Jeans zijn nu eenmaal lastige kledingstukken om constant aan en uit te trekken. Trek dus iets comfortabels aan wat je binnen 2 seconden uit hebt.

Top