jeans

Shoppen naar een goede spijkerbroek kan een hele opgave zijn. Vaak wijden winkels een complete wand aan hun jeans collectie, die bestaat uit een breed scala aan stoffen en pasvormen. Niks is slechter voor je zelfvertrouwen dan urenlang slechtzittende jeans passen. Daarom is het wijsheid om van tevoren te weten welke jeans goed bij jouw lichaamsbouw passen. Bespaar jezelf dus een paar uur ‘winkel frustratie’, en lees hieronder welke jeans jou op het lijf is geschreven.

Soorten jeans

Jeans worden in allerlei pasvormen gemaakt, om zo goed mogelijk op verschillende soorten lichaamstypes aan te sluiten, of om de jeans een specifieke stijl mee te geven. Bij jeans gaat het voornamelijk om de hoogte van de taille en de wijdte van de pijpen. Dit zijn de pasvormen die je in bijna iedere kledingwinkel zult tegenkomen.

Straight cut

Straight cut jeans zijn de rechttoe-rechtaan spijkerbroeken, en zitten precies op je heupen. Vaak zijn ze iets smaller in pijplengte, maar de wijdte is vrijwel constant. Straight cut jeans zijn vooral geschikt voor langere benen, waarbij de broek mooi afloopt tot iets over de enkel. Een klassiek model, dat je vrijwel met alles kunt combineren, mits je er het lijf voor hebt.

Wide leg

Wide leg jeans hebben veel gemeen met de flair cut. Ook hier valt de broek net onder je heupen, alleen heb je hier tevens meer ruimte bij de dijen. Ook herken je wide leg jeans aan de grotere, ietwat diepere achterzakken. Hierdoor zijn de broeken zeer geschikt als je gezegend bent met een wat groter achterwerk.

Wide leg jeans zijn vaak uitgerust met een wijde, aflopende pijp, waardoor ze vrij ruim vallen en je dus makkelijk bepaalde delen van je onderlijf kunt camoufleren.

Low rise

Het meest opvallende aan de low rise jean is dat de taille onder je heupen valt, vaak op je heupbotten. Low rise jeans komen in allerlei verschillende varianten, waaronder de straight cut, slim fit, bootleg of de wide leg.

Deze broeken kun je het beste dragen met een wat langer t-shirt, omdat je anders het risico loopt dat je navel zichtbaar wordt op bepaalde momenten. Alhoewel dit voor dames soms geen probleem hoeft te zijn, valt dit als man vrijwel nooit te verantwoorden.

Slim fit / de skinny jeans

Een trend van de laatste jaren. Eigenlijk is dit geen specifiek jeans model, maar toch is het de moeite waard om ze te benoemen. Onder skinny wordt meestal verstaan dat de pijpen bijzonder small aflopen, waardoor deze je benen ontzettend accentueren.

Dit model is echt voor slechts enkelen weggelegd, en het hebben van lange of slanke benen is een vereiste. Mocht je een wat forsere bouw hebben, ga deze broeken dan zoveel mogelijk uit de weg.

Nu je weet welke jeans er op de markt circuleren, kun je hieronder zien welke het beste bij jouw lichaam past.

 

Dames jeans tot €100
Dames jeans vanaf €100
Heren jeans tot €100
Heren jeans vanaf  €100

 

Top