Welk lingerie type ben jij?

Welk lingerie type ben jij?

Voor veel vrouwen is het dragen van lingerie dé manier om hun vrouwelijkheid extra te benadrukken. Deze trend, die haar oorsprong vindt rond de twintiger jaren van de 20e eeuw, wist zich dan ook snel voort te zetten.

Veel oudere films laten dan ook het 'uitdagende gehalte' van lingerie zien, zoals een vrouw met jarretels die 'de man in kwestie' probeert te verleiden door haar been, misschien niet al te subtiel, op hem te werpen. Lingerie staat dus al jarenlang symbool voor de 'vrijheid' en vrouwelijke charme. Maar, wat voor type ondergoed past eigenlijk het beste bij jou?

Soorten lingerie

Al jarenlang bestaan er veel mogelijkheden in lingerie, variërend van sportief tot sensueel. In welk ondergoed jij je het meest goed voelt, hangt eveneens van de kleur en uitstraling af.

- Romantisch:

Eén van de grote favorieten is het romantische thema. Dit type lingerie benadrukt de vrouwelijkheid op een subtiele, lieflijke manier.

Het kleurenpalet bestaat veelal uit pasteltinten, zoals zachtroze en babyblauw, maar kan eveneens over charmante prints als bloemetjes beschikken.

Wil je graag een serene en verfijnde, vrouwelijke uitstraling? Dan is dit type geschikt voor jou!

- Sensueel:

Houd jij het liefst van lingerie met een wat meer pikante uitstraling? Zijn kleuren als rood, zwart en misschien wel een luipaardprint meer iets voor jou?

Dan pas jij goed bij het sensuele thema. Je ziet hier dan ook details als kant en jarretels terugkomen; deze stijl is dan ook eigenlijk het meest uitdagend.

- Praktisch:

De praktische lingerie is misschien niet altijd even 'spannend', maar wel zeer functioneel.

Zo beschikken de slips en BH's voornamelijk over een gladde T-shirtstof die vrijwel onzichtbaar onder bepaalde kledingstukken is waarbij de kleuren wit, zwart en huidskleur het meest populair zijn.

Dit thema is eigenlijk voor iedereen geschikt; niet alleen is het comfortabel, ook ben je beschermd tegen 'doorschijnende' factoren.

- Sportief:

Deze lingerie is speciaal ontwikkeld voor de sport om bij deze activiteiten net iets meer comfort te hebben.

Zo geeft de sport-BH steun waar nodig en benadrukken de bijpassende shorts de sportieve uitstraling. Ben je dus sportief? Dan moet je deze items zeker aan je kast toevoegen!

Kleuren

Wanneer je lingerie uitzoekt, is het niet onverstandig rekening te houden met kleuren die goed bij jou passen. Heb je bijvoorbeeld een heel lichte huid?

Denk dan eens aan subtiele pasteltinten: deze zijn rustig en minder contrasterend dan zeer donkere kleuren.

Of, heb je een getinte tot donkere huid? Dan kun je vrijwel alle tinten dragen, van licht tot donker tot fel.

Want, hoe beter de kleur bij je past, hoe mooier de lingerie uitkomt.

Nu nog even het juiste model vinden…

Tip!

Koop altijd ondergoed waar jíj volledig achter staat. Ben je geen type voor jarretels? Laat deze dan lekker achterwege.

Lingerie wordt namelijk pas krachtig als je uitstraalt dat jij je er zelfverzekerd in voelt.

Kortom, voor iedere vrouw is er een geschikt setje te vinden. Of je nu houdt van lieflijk pastel of uitdagend rood; er is voor ieder wat wils.

Redactie

Redactie

Top