Bohemian Chic badmode trend: Wat trek je aan?

Bohemian Chic badmode trend: Wat trek je aan?

Hoewel de maand maart nog lage temperaturen heeft en zelfs het gras nog sporen van vorst laat zien, begint het voorjaar steeds dichterbij te komen.

En dat laatste? Dat betekent eveneens de komst van zonnig weer met oplopende temperaturen! Zo mag er dan ook langzaamaan weer gekeken worden naar de mooiste bikini's.

Want, toegegeven: die voorpret alleen al maakt het speuren des te leuker. Een zeer populaire trend op het gebied van badmode is dan ook 'Bohemian Chic'.

Maar, wat houdt deze trend eigenlijk in en hoe kun je deze het beste samenstellen?

Bohemian Chic

'Waar staat 'Bohemian' eigenlijk voor?', vraag je jezelf misschien af. Allereerst vindt deze stijl haar oorsprong bij de Franse zigeunergemeenschap die beweerde uit Bohemen te komen.

De 'Bohemian Chic' kledingstijl is dan ook eigenlijk de moderne versie van de zigeunerklederdracht: luchtige en zwierige stoffen, veelal in combinatie met ruffles en bloemenprints.

'Bohemian Chique' badmode wijkt hier dan ook niet van af. In deze vorm kom je dan ook dezelfde elementen tegen, zoals bikini's met bloemenprints en ruffles of modieuze badpakken met franjes, eveneens met een botanisch dessin.

Ook kanten details zie je veel terugkomen in deze trend. Badpakken met haakwerkdetails of decoratieve kwastjes zijn kenmerkend voor Bohemian Chic.

Hoe samen te stellen?

Om te beginnen is het wel zo handig items uit te kiezen die een 'Boho' uitstraling hebben.

Zorg dat je bikini of badpak de authentieke kenmerken van deze stijl bezit, zoals een flamboyante bloemenprint of items met ruffles en franjes: deze 'losse' details weten de outfit juist te typeren.

Maar, hoe kun je de badmode net een beetje chiquer maken? Veel bikini's en badpakken worden gecombineerd met items als kimono's, kaftans, gehaakte jurkjes en cover-ups om het lichaam net iets meer te bedekken zodat de Bohemian outfit iets stijlvoller wordt wanneer je toevallig even een winkeltje of terrasje aan het strand wilt bezoeken.

Ook deze bedekkende kleding moet een luchtige uitstraling hebben, zoals kanten details, pasteltinten, franjes, gehaakte details, een bloemenprint of juist een ander organisch dessin.

Daarnaast kun je de outfit afmaken met diverse accessoires, zoals stoffen haarbanden of subtiele armbandjes en kettinkjes in metalen of gehaakte vorm.

Probeer in dit geval items te pakken die niet ál te groot zijn: zo wordt het geheel wat minder chic. Denk ook hier aan kleuren als zilver, goud, zand en turquoise.

Qua schoeisel kun je de outfit afmaken met flats, sandaaltjes, hakken met fringles of juist de 'old skool' sleehak.

Tips!

Draag vooral niet al te 'zware' stoffen en probeer de uitstraling lekker luchtig te houden.

Draag ook liever niet een compleet donkere outfit: Bohemian staat namelijk voor levendig en soepel; donkere kleuren komen dan ook wat strenger over.

Wil je weten wat geschikte kleuren zijn? Denk dan eens aan het kleurenpalet van Ibiza, eigenlijk het bakermat van de Bohemian Chique stijl.

Kleuren als beige, wit, turquoise, lichtblauw, roestrood en olijf zijn dan ook perfecte tinten.

Kortom, wil je graag Bohemian Chic het strand op? Kies dan voor bloemige stoffen en een stijlvolle cover-up!            

Redactie

Redactie

Top