8 tekenen dat je een verkeerde sportbeha draagt

8 tekenen dat je een verkeerde sportbeha draagt

Een sportbeha is net als andere goede sportkleding niet te missen wanneer je regelmatig een work-out doet. Of je nu grote of kleine borsten hebt, het is belangrijk dat je beha goed past.

Helaas lopen veel vrouwen rond met een sportbeha die niet (meer) goed zit. Hoe weet je of het goed past? Wij geven je 8 tips.

1. Je sportbeha is meer dan een half jaar oud

Sport je veel en is je beha meer dan een half jaar oud? Grote kans dat deze dan niet meer de ondersteuning biedt die je nodig hebt. Een sportbeha rekt sneller uit wanneer je deze veel draagt en wast.

Voor een goede ondersteuning is het dus van belang dat je je beha regelmatig vervangt. Je kunt je beha langer blijven dragen wanneer je deze voorzichtig wast.

Het beste is om je beha met de hand te wassen. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan in ieder geval een lingeriezakje.

2. Je gebruikt de strakste haakjes

Wanneer je je sportbeha op zijn strakst moet afstellen om hem te laten passen is deze beha óf te groot, óf te oud. Het verstellen van de beha is bedoelt om hem strakker te maken wanneer deze uit is gerekt.

Wanneer je sportbeha bij het kopen dus alleen past wanneer je hem op z'n strakst moet verstellen, geeft je beha na enige rek geen ondersteuning meer.

Bij een oude sportbeha is de strakste afstelling vaak een teken dat de beha te ver is uitgerekt. Het is dan tijd voor een nieuwe!

3. Pijnlijke borsten

Last van pijnlijke borsten na het sporten? Dat is iets wat een goede sportbeha moet voorkomen! Pijnlijke borsten worden namelijk veroorzaakt door slechte ondersteuning. Herken je dit? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe beha die je wél goede ondersteuning biedt.

4. Oncomfortabel

Vind je je normale beha fijner zitten dan je sportbeha? Dan is je sportbeha niet de goede maat. Beide beha's zouden lekker moeten zitten. Probeer dus eens een grotere of kleinere maat, tot je er een hebt gevonden die je comfortabel vindt zitten.

5. De springtest

Probeer dit eens als je een sportbeha gaat kopen: spring een paar keer op en neer. Blijven je borsten stevig op hun plek? Dan heb je een goede beha te pakken! Vliegen ze echter net zo hard op en neer als jij zelf? Dan is het helaas geen goede match.

6. Katoen

Hier kunnen we kort over zijn. Katoen is geen goede kandidaat voor een sportbeha omdat deze stof geen lucht doorlaat.

7. Snijdende bandjes

Snijden de bandjes van je sportbeha in je schouders of rug? Net als bij een gewone beha is dit geen goed teken. Een sportbeha hoort lekker te zitten en goed te ondersteunen. Bij snijdende bandjes is hier dus geen sprake van. Tijd voor een andere!

8. Goedkoop

Het is verleidelijk om een goedkope sportbeha aan te schaffen. Echter, vaak zijn deze minder comfortabel en bieden vrijwel geen ondersteuning. Een goede sportbeha is het investeren waard!

Redactie

Redactie

Top