Heuptasjes: de trend die nooit terug had mogen komen

Heuptasjes: de trend die nooit terug had mogen komen

Eens gewaardeerd, toen afgeserveerd en nu weer helemaal terug van weggeweest: het multifunctionele heuptasje! Heuptasjes kennen dan ook een lange geschiedenis.

En, sinds dit jaar weet het weer volledig terug te komen…

'Een oude bekende'

Het heuptasje is geen uitvinding van de 21e eeuw. Sterker nog, in de jaren 90, en zelfs nog iets daarvoor, was dit product al erg populair vanwege het praktische gehalte.

Je kon er allerlei spulletjes in opbergen, zoals je portemonnee en andere items die je zeker niet kwijt wilde raken.

Omdat het heuptasje zich aan zij- en voorkant van je lichaam bevond, werd het ook voor zakkenrollers een heel stuk moeilijker om je spullen mee te nemen.

Maar, waarom is 'ie dan eigenlijk eens uit het modebeeld verdwenen? Zoals trends komen en gaan, was ook de heuptas hier gevoelig voor.

Door de bonte samenstelling van neonkleuren als felroze en gifgroen, en jaren 90' prints, in combinatie met de wat 'hmm'-uitstraling door waterafstotende stoffen als nylon, werd het heuptasje door velen later als 'fout' beschouwd.

Voor dit item was het dus tijd om te 'vertrekken'. Maar, het heuptasje heeft hedendaags een nieuw leven gekregen…

Moderne heuptasjes

De heuptasjes van nu hebben een frisse update gehad waarbij de materialen en vormen helemaal voldoen aan de trends van nu.

Eén van de meest populaire items is de 'Ibiza'-versie.

Dit tasje kenmerkt zich door veelal zachte en natuurlijke tinten als camel, beige en andere bruinkleuren.

Dit in combinatie met decoratieve elementen als turquoise stenen, franjes, leren bandjes en accenten van dierenprints, zoals zebra, runderen en panterprint.

Dit type heuptasje heeft een echte 'bohemian' look en is erg populair op festivals.

Was je toch wel erg gehecht aan die jaren 90' print?

Dan zul jij waarschijnlijk erg blij worden van de heuptasjes in metallic-uitvoeringen: deze hebben een zilverkleurige, gouden of andere metaaltint en een 'regenboogkleurig' glanseffect wanneer je deze in het licht houdt.

Of, misschien houd je voornamelijk van egale kleuren en stoere materialen; ook hier heb je veel items in te krijgen.

Zo heb je namelijk veel heuptasjes in leren of suède uitvoeringen, veelal in zwart, donkerblauw en bruin, die vervolgens zijn samengebracht met accenten als riemen of gouden details.

Veilig en praktisch

Spullen in je handen houden, een tas die soms van je schouder schiet of die je een lange tijd moet dragen: je wordt er eigenlijk gewoon niet blij van.

Met dit item kun je kleine dingen vervoeren zonder hier 'last' van te hebben. Plus, ook nog eens het gevaar van zakkenrollers die maar wat snel dingen uit je handtas of broekzakken graaien.

Het heuptasje draag je, logisch natuurlijk, op de heup: hierdoor heb je altijd in de gaten wanneer iemand mogelijk iets uit je tasje wilt pakken waardoor dit product ook nog eens heel veilig voor je portemonnee of telefoon is.

Kortom, niet alleen hoogwaardige designlabels hebben diverse exemplaren ontworpen: ook andere kledingmerken beschikken over dit "onmisbare" item dat je al voor twee tientjes krijgen kunt.

Nóg een reden om je standaard te verlagen en het heuptasje aan te schaffen (#not)! 

Zelfs celebrities zijn weg van fanny packs:

Bron afbeelding: https://thedadbag.com/

Redactie

Redactie

Top