Rokjes in de herfst? Goed idee!

Rokjes in de herfst? Goed idee!

Rokjes: veelal draag je deze bij warm weer, zoals het voorjaar en de hete zomerdagen. Het staat vrouwelijk, elegant en het kan je outfit ook een speelse uitstraling geven; genoeg redenen dus om er eentje te dragen. Maar, ook de herfst begint nu steeds dichterbij te komen. En ja, kun je rokjes dan eigenlijk nog wel aantrekken? Het antwoord daarop: een honderd procent ja!

Herfsttinten

Hoewel de herfst vooral voor het begin van een meer frisse periode staat, is het toch een zeer geliefd seizoen in de mode. Zachte materialen en warme tinten zijn dan ook typerend voor dit jaargetijde. De meest geliefde kleuren zijn dan ook grotendeels aards, denkende aan camel, bruin, donkergroen, marine, khaki, warm geel, maar ook roest- en bordeauxrood. Met deze kleuren valt de outfit dan ook snel chic te maken, zeker wanneer je de juiste items met elkaar combineert. Maar, hoe doe je dat nu met rokjes?

Trends

Te beginnen met de trends: wat mag je dit jaar eigenlijk verwachten? Op zich zijn de kleuren vrij herfstachtig, denkende aan zwart, aubergine, marine, bruin en grijs, maar zijn het misschien de prints die meer de boventoon zullen voeren, zoals klassieke plaid motieven tegenover de barokke dessins. Ook bezitten veel rokken een rijke glansstof en variëren de lengtes van net boven tot behoorlijk onder knie. Maar, hoe verwerk je dit nu in een stijlvolle outfit?

Rokjes: Welke trek je aan?

Outfit 1: A-line rok met elegante blouse

Deze klassieke outfit is een combinatie van een A-lijn rok, denkende aan een langer model met een glansrijke print, in tinten als bordeauxrood, lichtblauw of bruin, samengebracht met een getailleerde blouse of top in kleuren als zwart, wit of ivoor.

Combineer deze outfit met een stijlvolle enkellaars met hak; zo komt het geheel nog beter naar voren.

Outfit 2: Kokerrok met gebreid truitje

Deze outfit kun je zo speels of chic maken als je zelf wilt. Zo kun je kiezen voor een zwarte kokerrok van imitatieleer, samengebracht met een kabeltruitje of een meer oversized sweater in kleuren als bordeauxrood, beige of legergroen.

Ook kun je denken aan een coltruitje of elegante blouse. Dit type look kun je afmaken met enkellaarsjes of de meer klassieke chelsea boots, in tinten als zwart of chocoladebruin.

Outfit 3: Over-the-knee

Een variant op de tweede outfit is het dragen van een meer korte rok, zoals bijvoorbeeld een plaid motief, in combinatie met een getailleerd coltruitje of oversized sweater, in kleuren als roestrood, okergeel of zwart. Een echte herfstlook maak je dan ook af met stijlvolle laarzen, zoals de gewaagde over-the-knee; je kunt hierbij zowel voor het platte type als het meer hoge exemplaar gaan.

Leve de herfst!

Wanneer je een outfit voor de herfst uitzoekt, is het dus belangrijk dat de kleuren binnen het palet van dit jaargetijde vallen; zo komt je look het beste tot uiting. En, mocht het nu toch te fris zijn, dan kun je er een panty onder je rokje dragen, want ook dat mag de herfstoutfit best hebben!

Dus, welke rokjes ga jij voor dit seizoen uit de kast trekken?

Redactie

Redactie

Top