Stijlgidsen

Overknee laarzen

Deze laars is een echte trend de laatste jaren. Het is een prachtige laars waarmee je meteen opvalt en een statement maakt. Daarnaast houdt hij je benen ook nog eens heerlijk warm!

Er zijn veel verschillende soorten overknee laarzen. Zo zijn er laarzen met een lage hak, blokhak of juist een hoge naaldhak. De laatste is erg sexy, pas bij deze laars wel op dat de rest van je outfit niet te uitdagend is. Voordat je het weet zie je er namelijk wat goedkoop en te sexy uit.

Shop overknee laarzen

Verschillende overknee laarzen

Qua materiaal zijn er verschillende opties. Wat je het meest ziet is suède, wat een mooie zachte uitstraling heeft. Maar leer, lakleer en synthetische materialen komen ook veel voor. Let ook bij lakleer op de rest van je outfit, zorg ervoor dat deze juist wat conservatiever is voor een mooi chic effect. Een overknee laars van lakleer kan anders al snel te uitdagend zijn.

Ook qua kleur is er onwijs veel keuze. Er zijn overknee laarzen in mooie klassieke kleuren als zwart, grijs en bruin. Maar ook in wat opvallendere kleuren als donkerrood en paars. Wit is uit den boze want zo lijkt het net alsof je benen in het gips zitten!

Hoe draag je ze?

De overknee laarzen zullen je benen verlengen, helemaal als je kiest voor een overknee laars met een hak. Laat de laarzen daarom zeker zien! Het is zonde en zinloos om de laarzen onder een wijdere broek of een lange rok te dragen. De laarzen staan erg mooi over skinny jeans en onder een korte rok of jurk.

Kies je voor een rok of jurkje draag dan wel een panty of maillot om het geheel een wat gekleder gevoel te geven. Het is leuk om verder in je outfit met laagjes en maten te spelen. Draag er bijvoorbeeld een wijde oversized trui of vest boven voor een mooi contrasterend effect bij de strakke laarzen.

Ook erg mooi: kies ervoor om de rest van je kleding in dezelfde kleur van de laarzen te dragen. Dit geeft een mooi ton-sur-ton effect. De overknee laars past perfect bij een chique stijl maar ook bij een wat stoerdere outfit.

Top