De Lingeriejurk: dé herfsttrend van 2018

De Lingeriejurk: dé herfsttrend van 2018

De lingeriejurk: het is één van de trends die je deze herfst gaat zien. Een BH met een verlengd stukje stof of een bustier met een lengte tot op de knieën; wat mag je je eigenlijk voorstellen bij een lingeriejurk?

Nee, je gaat hierbij niet met je BH over straat en ook je ondergoed voert hierbij niet de boventoon. Maar, wat houdt het dan wel in? En, misschien nog wel belangrijker, hoe kun je dit stijlvol dragen, zeker nu de herfst in aantocht is?

Lingeriejurk

Je ziet het steeds vaker als trend: het dragen van onderkleding, maar dan 'opzichtiger' dan hoe het eens bedoeld was. Denk hierbij aan de BH die hedendaags gezien mag worden, terwijl deze voorheen toch echt onder enkele lagen stof bedolven was. Dit geldt eveneens voor de lingeriejurk, denkende aan het type 'sexy' pyjama dat door veel vrouwen gedragen wordt wanneer zij naar bed gaan.

De lingeriejurk wordt dan ook veelvoudig gemaakt van zijden of satijn, meestal in a-lijn model, de zogeheten 'slip dress', waardoor het niet alleen een romantische, maar ook een rijkelijke uitstraling heeft. Dit 'nieuwe' type is natuurlijk meer 'aangepast' op het 'buitenleven', al is de uitstraling wel degelijk hetzelfde gebleven. Maar, hoe draag je de lingeriejurk nu stijlvol?

Hoe te dragen?

Outfit 1: Blote huid

Inmiddels zul je weten dat dit type jurk een echte lingerie-uitstraling heeft, voornamelijk door de zijden of satijnen stof, evenals de vormgeving van deze jurk. Is het weertype nog aardig zonnig en zijn de temperaturen niet al te laag? Draag de lingeriejurk dan het liefst op de blote huid; hiermee behoud je die romantische look. Kijk dan ook goed welke tint het beste bij jouw haar- en huidskleur past aangezien 'de samenwerking' nu wel optimaal moet zijn; vloekende elementen moet je niet hebben...

Outfit 2: Oversized trui

Als tweede optie kun je kiezen voor de oversized trui: niet alleen behoort dit kledingstuk tot dé herfsttrends van 2018, het is ook een super handige manier om jezelf nèt iets meer warmte te geven zonder dat je afbreuk aan de jurk doet. De oversized trui geeft de lingeriejurk namelijk een zekere 'boudoir' look; iets dat volledig binnen het romantische gehalte past.

Outfit 3: Lange jas

Om jezelf wat extra warmte te geven tijdens de herfstdagen, kun je ook nog kiezen voor de lange jas. Hoewel de slip dress al een romantische uitstraling heeft, wordt deze nog 'stadser' en eleganter wanneer je deze met een lange jas combineert, zoals de trench coat. Kies ook hier weer voor warme kleuren die goed samenwerken.

Outfit 4: Jeans

Als laatste kun je de lingeriejurk combineren met een jeans, eventueel samengebracht met een coltruitje, blouse of top. Dit is de meest casual look en kent dan ook weinig regels qua kleur. Zo kan het denim-achtig zijn, maar eveneens uit klassieke aardetinten bestaan. Met deze look kun je dan ook behoorlijk experimenteren.

 

Dit najaar is de lingeriejurk één van dé trends voor het najaar van 2018. Dus, mocht je eens iets anders willen, dan is deze romantische look misschien exact wat je hebben moet...

Redactie

Redactie

Top