Dresscodes voor in de zomer op kantoor

Dresscodes voor in de zomer op kantoor

Vrijwel iedere ochtend staan we weer voor dat duivelse 'wat-trek-ik-nu-toch-weer-aan'-dilemma. Die nieuwe jurk? Nee, die was voor het strand bedoeld. Oh, dat nieuwe pak! Achteraf met dertig graden toch niet zo'n goed idee. Bepaalde kleding kunnen we nu eenmaal niet dragen op de werkvloer. Maar, waarom kan dat eigenlijk niet?

'Keer om alstublieft'

Tijd om naar het werk te gaan. Sandalen aan de voeten, een korte short en een speels T-shirt. Nog voor je de oprit verlaat, word je door het navigatiesysteem al terug gefloten: 'Keer om alstublieft'. Een passende waarschuwing, want zo kun je ècht niet op kantoor verschijnen. Je kleedt je namelijk niet alleen voor jezelf; tijdens je werkuren ben je tevens een wandelend visitekaartje voor het bedrijf. Hoe serieus zal je bijvoorbeeld als advocate gezien worden, wanneer je met een minirok en hoge hakken door de gangen paradeert?

'Verkeerde uitstraling'

Waarom kunnen bepaalde items in de fashion niet? Dat komt namelijk neer op de 'uitstraling'. Acht uren lang op kantoor naar andermans blote voeten staren, een teveel aan blote benen of ander weinig verhullende kleding, daar wordt niemand blij van. Het is niet charmant, het is onprofessioneel en oogt veel te vrijblijvend. Zelfs bij het kledingvoorschrift moeten privé en zakelijk gescheiden blijven. Dat linnen overhemd bij mannen? Heel leuk, maar bewaar het voor een terrasje op Ibiza. Linnen schijnt immers door, heeft een iets of wat 'zweverige' uitstraling en is te informeel voor de werkvloer. Als vrouw met een minirok of zeer korte short? Je collega's vragen zich af met wat voor intenties je op het werk verschijnt. In beide gevallen; laat het maar liggen.

Zomer op kantoor bijenkorf overhemdZomer kantoor bijenkorf chinoZomer kantoor Bijenkorf colbert
Shop overhemden bij De BijenkorfShop chino's bij De BijenkorfShop colberts bij De Bijenkorf

'Mannelijk fris'

Fashion is een breed begrip, evenals 'goed gekleed'. Voor de mannen is het driedelige pak niet echt zaligmakend bij de hogere temperaturen. Je moet er wel presentabel uitzien, dus mag er een beroep worden gedaan op passende tussenwegen. Vervang het winters donkerblauwe pak eens voor een fris kobaltblauw jasje op een grijze chino, of een gedistingeerde witte polo op een lichtblauwe broek tijdens de zomerse dagen. Is het jasje nog altijd aan de warme kant, vervang deze dan eens door een gilet; toch iets meer gekleed, maar zonder die extra warmte
van de mouwen.

Zomer kantoor Bijenkorf jurkZomer kantoor Bijenkorf pantalonZomer kantoor Bijenkorf tops
Shop zomerjurken bij De BijenkorfShop pantalons bij De BijenkorfShop tops bij De Bijenkorf

'Vrouwelijk gekleurd'

De vrouwen mogen op het 'grijzige' kantoor best eens spelen met kleur. Een mooie rode jurk of juist in het wit met een moderne, botanische print. Hooggesloten van boven met een onderkant die mooi tot op de knie valt: erg vrouwelijk en toch verfijnd. Een chique, witte blouse met een koraalrode kokerrok: luchtig, elegant en verfijnd gekleed. Eventueel is er de optie voor het langere chino-short model te kiezen, mocht je als vrouw liever geen rokken dragen. De outfit kan afgemaakt worden met een flamboyante blazer.

Ook voor hier geldt de vuistregel: minder is meer. Hoe minder bloot je laat zien, des te professioneler je uitstraling zal zijn. De outfit mag best speels zijn, maar houdt het gedistingeerd. Mooie, luxueuze tinten en de dresscode is voltooid.

Behoefte aan meer inspiratie op het gebied van zomerse dresscodes? Neem dan even een kijkje op onze 'Summer chic' pagina.

Redactie

Redactie

Top