De meest stijlvolle zonnebrillen voor deze zomer

De meest stijlvolle zonnebrillen voor deze zomer

De zomer in Nederland ging dit jaar traag van start, maar het begint nu eindelijk ergens op te lijken! Een accessoire dat onlosmakelijk met de zomer verbonden is, is de zonnebril (hoewel deze natuurlijk het hele jaar goed van pas komt). Wij zetten daarom de meest stijlvolle zonnebrillen voor deze zomer op een rij.

Zonnebrillen trends 2016

In de zomer van 2016 kun je alle kanten opgaan wat zonnebrillen betreft. De focus ligt op nieuwe vormen en andere materialen dan we voorheen hebben gezien. Tijdens de modeshows van dit voorjaar viel het op dat de monturen groot, groter, grootst waren. Deze oversized zonnebrillen verschenen in allerlei soorten en maten. Opvallend waren de geometrischeen futuristische vormen. Zo experimenteerden veel modemerken met vierkante en ronde monturen.

Daarnaast zijn de zonnebrillen met ronde glazen helemaal terug in 2016. De ronde brilglazen werden voor het eerst populair in de jaren 60, geïnspireerd door rocksterren als Ozzy Osbourne en Liam Gallagher. Deze zomer zie je vooral de zwarte ronde monturen, maar ook zonnebrillen met reflecterende ronde glazen in diverse kleuren.

De grote zonnebrillen en unieke vormen zijn voor zowel mannen als vrouwen een trend. Vrouwen kunnen er echter nog een schepje bovenop doen, door voor pastelkleuren te gaan en de zonnebrillen te matchen met outfits. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door zonnebrillen met versieringen uit te kiezen. Ook zien we dit jaar veel meer zonnebrillen met gekleurde glazen, waaronder veel gele en blauwe tinten.

Tijdloze klassiekers

Naast de nieuwste zonnebrillentrends, heb je ook de modellen die eigenlijk altijd in de mode zijn: de tijdloze klassiekers. Modellen die het altijd goed doen bij zowel mannen als vrouwen, zijn de Aviators.

De Aviator – ook wel pilotenbril genoemd – vindt zijn oorsprong in de militaire luchtvaart. In de jaren '30 werden er nieuwe en krachtigere vliegtuigen ontwikkeld, die verder en hoger konden vliegen dan ooit. Piloten kregen echter klachten door het felle licht hoog in de lucht. De oplossing was de Aviator zonnebril. Al snel ontdekte Hollywood het mooie slanke montuur en sindsdien zijn deze monturen niet weg te denken uit de zonnebrillencollecties.

Informeel/formeel

Net als met kleding, passen niet alle zonnebrillen bij alle gelegenheden. Op bijvoorbeeld festivals zie je vooral veel extravagante modellen: ronde brilglazen en gewaagde monturen in allerlei vormen en maten.

Voor de chiquere gelegenheden waarbij man en vrouw netjes gekleed gaan, kun je ervoor kiezen om een zonnebril te kopen die net wat beter bij de gelegenheid past. Een tijdloos model als de 'Ray Ban Wayfarer' kan net dat beetje extra geven aan je outfit, zonder dat het te schreeuwerig overkomt.

zonnebril dames about youzonnebril dames bijenkorf
Shop dames zonnebrillen bij About YouShop dames zonnebrillen bij de Bijenkorf

Voor vrouwen

Ga je graag alle festivals van Nederland langs? Dan is het 'Bohemian' model dé zonnebril die jouw zomer domineert. De seventies Boho-stijl valt op met zijn opvallende kleuren, vormen en prints. Ook ronde glazen ga je deze zomer erg vaak tegenkomen, vaak met opvallende 'seventies' kleuren en spiegelende glazen.

Ben je deze zomer uitgenodigd voor een bruiloft of een andere formele gelegenheid? Dan zijn de zogeheten 'Cat eye' brillen, waarbij de glazen de vorm van katten-oogjes imiteren, een groot favoriet. Een andere optie is de 'Parisian-chic' zonnebril, een grote en klassieke bril met ronde vormen.

 

zonnebril about youzonnebril-man-bijenkorf
Shop heren zonnebrillen bij About YouShop heren zonnebrillen bij de Bijenkorf

Voor mannen

Het is opvallend dat zonnebrillen voor mannen steeds meer een combinatie van sportief en stijlvol worden. Het zijn tegenwoordig vooral lichte zonnebrillen van flexibele en zachte materialen. Ideaal, want je hoeft nu niet meer bang te zijn dat jouw chique bril meteen kapot gaat als je hem laat vallen of wanneer je hem in je broekzak bent vergeten.

Het customizen van zonnebrillen

Het heeft even op zich laten wachten, maar we zien steeds vaker merken waarbij je brillen ook kunt customizen. Het kan lastig zijn om een zonnebril te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet, maar door zelf materiaalkeuzes, kleuren en inscripties te kiezen, creëer je een unieke bril die bij jou past!

 

Redactie

Redactie

Top