Badmode in het buitenland? Dit zijn de regels!

Badmode in het buitenland? Dit zijn de regels!

Op internet staat het er vol mee: allerlei soorten en vormen van badmode. En, door de enorme hoeveelheid kun je soms niet kiezen welk badpak of bikini jij aan je winkelmandje toe gaat voegen.

Ga je voor meer bedekt, praktisch, sportief of juist meer sexy en gewaagd?

Welke keuze je gaat maken, kan beïnvloed worden door het land waar je naartoe zult reizen…

Badmode en religie

Hoewel we in een zeer moderne tijd leven waarin bijna alles kan, mag en geaccepteerd wordt, zijn er toch diverse landen en gebieden die zichzelf nogal wat regels en waarden hebben opgelegd, veelal vanuit religieus oogpunt.

Vanuit deze opvatting wordt dan ook van de bezoeker verwacht dat zij dit respecteren en zich hier aan houden.

Voornamelijk Islamistische landen hebben nogal wat 'issues' als het om vrouwen en een te grote hoeveelheid aan bloot gaat.

Hoewel ook zij steeds moderner worden, is het wel zo respectvol hier rekening mee te houden, hoe je er zelf ook mogelijk over denkt.

Doe je dat namelijk niet, dan zul je merken dat je hier nogal op aangekeken zult worden; dan laatste geeft je dan ook zeker geen ontspannen gevoel, vooral omdat de bewoners in kwestie zich beledigd kunnen voelen.

Badmode regels per gebied

Maar, wat mag nu eigenlijk wel en niet rond badmode in het buitenland? Gelukkig is niets 'onmogelijk', al is het ene land beduidend meer soepel dan het andere.

Australië: Op het gebied van badmode is dit continent zeer ruimdenkend. Er zijn namelijk topless- en naaktstranden, maar ook surf- en familieplekken. Zo is er voor iedereen wat wils, dus vrijwel alles mag. Wel valt het je aan te raden voor een strand te kiezen waar jouw 'dresscode' geldt.

Amerika: De 'moderne' Verenigde Staten zijn op dit front conservatief: bijna overal is het verboden om topless te zonnen, zelfs in het Caribisch gebied. Het 'wulpse' Brazilië staat bekend om zo min mogelijk stof, al wordt ook hier van je verwacht het bovenstukje aan te houden.

Midden-Oosten: Het Islamistische Midden-Oosten is zeer conservatief: topless zonnen is verboden en ook bikini's worden niet echt gewaardeerd; ook hier kun je beter voor een badpak gaan.

Zuid-Oost Azië: Veel landen in Zuid-Oost Azië, zoals Indonesië, zijn Islamitisch: ook hier mag je niet topless zonnen. Enkel Ko Samui, Phucket en Goa weten dit te gedogen.

Afrika: Afrika is grotendeels Islamistisch, dus topless zonnen is hier verboden. Ook bikini's worden nogal 'matig' aangekeken, dus je kunt hier beter voor een monokini of badpak gaan. Sommige kuststroken weten het wel toe te laten.

Europa: Europa is aardig modern, aangezien je in zowel Spanje, Nederland, Frankrijk, België, Bulgarije, Roemenië, Kroatië en Scandinavië topless mag zonnen. In Griekenland en Portugal mag het ook, al dan wel op de daarvoor bestemde stranden.

In Malta en Turkije mag je, op enkele plekken na, niet topless verschijnen. In Italië daarentegen mag je wél topless zonnen, maar niet lopen of zwemmen.

Kortom, wil je comfortabel van de zon genieten? Probeer dan zeker de regels van het land te respecteren. Inwoners blij… En jij ook!

Redactie

Redactie

Top