Schoolgala? Zo kies je de perfecte jurk!

Schoolgala? Zo kies je de perfecte jurk!

Schoolgala's... Het blijft toch een dingetje.

Wanneer je bijvoorbeeld in je ultieme, relaxende zondagsoutfit op de bank zit, en je op je laptop diverse programma's rond het tienerbestaan bekijkt, is er altijd wel een aflevering waarin je de 'struggles' van deze leeftijdsgroep ziet, zeker wanneer ze een galajurk uit moeten zoeken.

Want ja, dit is hét sociale moment van het jaar...

Het uitkiezen…

Terwijl jij achter je laptop met een theetje, popcorn of een reep chocola zit, gaat het meisje met haar moeder of enkele vriendinnen op pad om dé jurk voor dé avond te spotten.

Verscheidene exemplaren worden het pashokje ingetrokken waarbij moeder lichtelijk geëmotioneerd afwacht hoe haar 'kleine meisje' het kamertje uitkomt.

Ja, stiekem is het heerlijke TV. Lichtelijk overdreven misschien, maar ergens begrijp je het wel. Een geschikte jurk uitzoeken ís ook niet makkelijk...

'Oubollig'

Wanneer je nog altijd naar dat programma kijkt, valt met regelmaat op dat sommige jurken echt wat 'oubollig' zijn.

Denk hierbij aan verschoten of niet-flatteuze kleuren, vormloze exemplaren, in ieder geval items die niet goed bij het figuur passen, of materialen die je dit jaar echt beter over kunt slaan.

Dat je soms zelfs met je handen voor je gezicht zit en je jouw gedachte van 'Dit kan echt niet…', voorzichtig in woorden omzet.

Even denk je nog: 'Doe het nou niet..!' Totdat moeder de pinpas trekt, het exemplaar afrekent en het meisje voldaan de winkel uitstapt...

Welke jurk voor jou?

Wanneer je zelf naar een schoolgala gaat, wil je uiteraard een jurk die honderd procent bij jou past. Allereerst is het goed om naar jouw lichaamsbouw te kijken.

Ben je heel slank of juist iets voller? Heb je een vrij recht figuur of beschik je over diverse rondingen? En, welke kleur past goed bij je haar en huid?

Vóór je een jurk gaat kopen, is het goed dit even 'op papier' zetten zodat je keuze sneller gemaakt kan worden.

Moderne galajurken

Moderne galajurken laten je een breed scala aan mogelijkheden zien. Zo kun je voor traditioneel kant met een mogelijk plissé-achtige onderzijde gaan, maar ook voor een meer open decolleté kiezen waarbij de onderzijde over een split beschikt.

Je mag jezelf op bepaalde fronten echt wel 'laten zien', maar hou het geheel wel classy.

Officieel moet een galajurk een lengte tot op de grond hebben, maar bij jonge schoolgaande meiden kunnen kortere cocktailjurkjes zeker.

Naast de klassieke kleuren als bordeauxrood, navy en zwart kun je eveneens voor een meer sprekende kleur kiezen, zoals kobaltblauw of felrood.

Reken maar dat dit allesbehalve oubollig is!

Accessoires

'Als je iets doet, moet je het goed doen', zo ook de accessoires voor het schoolgala. Deze mogen zeker heel erg sprekend zijn, zolang het geen bonte toestand wordt; houd het in stijl met je jurk.

Denk hierbij aan gouden of zilveren sieraden. En, ook je sneakers mag je helemaal thuislaten!

Kies voor mooie pumps, maar oefen thuis wel even en loop ze in, zodat je avond zelf

Ga je voor een moderne galajurk? Vergeet dan niet dat je jezelf echt wel mag 'laten zien'. Zullen ze je op school ook zeker niet vergeten... 😉

 

Redactie

Redactie

Top