Sandaaltjes: ideaal voor de vakantie!

Sandaaltjes: ideaal voor de vakantie!

Heb jij al sandaaltjes in huis? De zomer komt er nu echt aan, dus wees voorbereid!

Op Facebook zou je haast je status er naar willen veranderen: 'Getrouwd met mijn sneakers'. Of, in ieder geval toch een ruim samenlevingscontract, want de onafscheidelijk straalt er toch behoorlijk van af.

Sneakers zijn dan ook erg fijn omdat je ze met veel kledingstijlen kunt combineren én ze lopen nu eenmaal comfortabel. Maar, toch zijn er momenten dat je deze platte vriendjes beter thuis kunt laten...

Thuisblijvertjes

Nee, het gaat hierbij niet om een chic evenement waarbij sneakers niet tot de dresscode behoren. Ook hoef je het niet in de werksferen te zoeken, want daar zouden ze best wel gedragen mogen worden.

Nee, het gaat hier om tropische oorden wanneer je op vakantie gaat. Want, ook hier kun je sneakers eigenlijk niet gebruiken, hoe hoog het comfort ook mag zijn.

Ze zijn simpelweg te warm waardoor je voeten sneller gaan zweten én de schoenen het moeilijker krijgen om het vocht op te nemen: hierdoor kun je sneller ongewenste geurtjes veroorzaken en dat is toch iets dat de meesten onder ons graag willen voorkomen...

Musthave: sandaaltjes!

Wanneer je naar een tropische locatie reist, kun je dus het beste voor sandalen kiezen. Of ja, stiekem heb je eigenlijk geen andere opties, dus 'you better love them'.

Om het maar even kort samen te vatten: tropische oorden beschikken, logisch natuurlijk, over een tropisch klimaat. Dit betekent dat je continu met hoge en constante temperaturen te maken zult hebben die zelfs in de nachten boven de 20 graden uitkomen.

Overdag mag je gerust denken aan waarden van plus dertig graden, dus dan zijn die sneakers toch echt veel te warm...

Sandaaltjes v.s. sandaletten

En, die sandalen? Die zijn helemaal niet zo 'erg' als dat je zou denken. Vroeger kleefde er nogal een oubollig imago aan de sandaal, vooral omdat de vormgeving niet echt 'sensueel' was en het meer een praktische dan sierlijke bedoeling had.

Maar, die tijden zijn gelukkig veranderd. De sandalen van nu zijn elegant, verfijnd en in diverse varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit vele kleuren, denkende aan aardse of pasteltinten, maar ook felle en metallic kleuren; sommigen kunnen zelfs van een printje voorzien zijn.

Verscheidene sandalen zijn zelfs met gekleurde 'steentjes' gedecoreerd zodat het een wat meer 'Bohemian' uitstraling krijgt. Naast de platte versie kun je zelfs kiezen voor de sandalette, de sandaal met hak, al kun je deze beter voor de avond bewaren waarbij je minder hoeft te lopen.

Zie je, keuze genoeg, toch?

Outfit

Maar, hoe kun je sandalen nu stijlvol verwerken in een mooie, maar ook geschikte outfit voor tropische oorden?

Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met het weer: door de hoge temperaturen overdag kun je het beste kiezen voor niet al te strakke materialen. Voorbeelden hiervan zijn luchtige jurkjes, jump- of playsuits en een rok of short met losse top. Voor de avonden kun je wel voor een meer strakke look gaan.

Draag de bovenstaande outfits met de 'Bohemian' sandaaltjes of -meer in de avond- de sandaletten en jouw tropische vakantie kan modieus beginnen!

Redactie

Redactie

Top