Geen korte broek naar kantoor. Wat dan wel?

Geen korte broek naar kantoor. Wat dan wel?

Het is prachtig zomerweer! Fijn, maar wanneer je op een broeierig kantoor zit niet altijd even makkelijk. Want wat is precies een geschikte outfit met deze warmte op kantoor? Welke outfit is netjes en zakelijk, maar toch lekker luchtig? Ik geef voor mannen en vrouwen alle tips die je deze dagen door helpen.

Belangrijkste tip: Kleur

Om een outfit een zakelijke uitstraling te geven, is kleur een zeer belangrijke factor. Zomerkleding bestaat vaak uit felle kleuren of zomerse patronen. Het is belangrijk om deze kleuren en patronen op kantoor te mijden. Kies idealiter voor rustige, effen kleuren. Kleuren die geschikt zijn op kantoor zijn: blauw, wit, zwart, grijs, beige, bruin, zalmroze en taupe. Ook al is het buiten zomers weer, probeer jouw outfit in deze basiskleuren te houden.

Mannen

Mannen, jullie hebben het zwaar. Het is namelijk not done om in een korte broek op werk te verschijnen. Toch zijn er wel opties die luchtiger zijn dan een driedelig pak.

Broek
Om te beginnen kun je kiezen voor een broek die de stof linnen bevat. Deze stof is dunner en daardoor luchtiger dan 100% katoen. Vaak hebben merken als Hugo Boss en Suitsupply een voorjaarscollecties met veel van dit soort broeken. Verder is een nette chino ook een juiste optie om als broek te dragen. Kies tenslotte voor een broek in een lichte kleur, zoals wit, beige of lichtgrijs in plaats van het gebruikelijke zwart. Lichte kleuren trekken namelijk minder warmte aan dan donkere kleuren.

Overhemd
Verder is een (linnen) overhemd in lichte kleuren een prettige optie om op je broek te dragen. Een overhemd met korte mouwen is bij sommige bedrijven ook een optie. Ook hier geldt dat kleur belangrijk is. Kies uit neutraal wit, zwart of grijs en vermijd patronen of streepjes. Je outfit moet te allen tijde classy blijven. Uit ons onderzoek blijkt dat ook het T-shirt over het algemeen geaccepteerd wordt op kantoor. Of dit bij jou op de werkvloer ook geaccepteerd wordt, zul je zelf moeten aftasten.

Schoenen
Schoenen maken de man. Ook in de zomer! Nette, dichte schoenen zijn daarom een pré. Je kunt bijvoorbeeld wel in plaats van leren schoenen kiezen voor luchtige instappers zoals loafers. Slippers zijn te casual en worden niet geaccepteerd op kantoor.

Vrouwen

Vrouwen hebben het een stuk makkelijker. Blote armen en benen worden bij dames geoorloofd, mits de outfit is afgestemd op de volgende zakelijke regels:

Rok
Is het écht te warm voor een lange broek? dan is de rok hét ultieme kledingstuk. Een rok is luchtig en laat een deel van de benen bloot. Toch is dit een geschikt kledingstuk voor een zakelijke outfit. Denk er wel aan dat de rok niet te kort is. Een zakelijke rok komt tot net boven, maar het liefst net onder de knie.

Ook voor vrouwen is het dragen van een korte broek not done. Met name zeer korte damesbroeken, zoals hotpants zijn veel te kort voor in een zakelijke omgeving.

Blouse
Er zijn voldoende luchtige en nette alternatieven voor een klassieke blouse met lange mouwen. . Denk aan een nette top of een blouse zonder mouwtjes. Denk er wel om dat het niet te bloot is. Een te diepe halslijn wordt bijvoorbeeld niet altijd op prijs gesteld.

Schoenen
Voor dames zijn er verschillende luchtige nette schoenen, zoals: pumps, ballerina's, espadrilles, nette sandalen of stoffen veterschoenen. Bij sandalen is het wel belangrijk om de grens tussen een zomers sandaaltje een nette sandaal te zien. Sandalen met franjes, bloemetjes of studs kun je beter vermijden.

Redactie

Redactie

Top