Korte broek naar werk?

Korte broek naar werk?

Was jij ook van plan in je korte broek naar het werk te gaan deze week? Begrijpelijk, aangezien de temperaturen niet meer onder de 25 graden komen, maar grote kans dat dit niet wordt gewaardeerd. 66,4% van de Nederlanders vindt een korte broek op werk namelijk niet kunnen. Ook niet bij deze tropische temperaturen. Dit blijkt uit ons onderzoek gehouden onder 834 Nederlanders die op kantoor werken.

Blijkbaar staat een zakelijke dresscode in Nederland nog hoog in het vaandel, aangezien meer dan de helft van alle Nederlanders het absoluut niet eens is met het dragen van een korte broek op werk. Zowel 66% van de mannen als vrouwen geven aan dat de korte broek niets geschikt is voor op kantoor.

Maar niet alleen de korte broek wordt niet geaccepteerd. Ook slippers zijn volgens 56% van de Nederlanders niet zakelijk genoeg voor op kantoor. Na de slippers volgen de welbekende Uggs met 36,7%. Opvallend is dat de sneaker steeds meer acceptatie krijgt binnen het bedrijfsleven. Ondanks de casual uitstraling van deze schoen zegt slechts 11,2% hier problemen mee te hebben.

Behoefte aan dresscode op kantoor

Kijkend naar de resultaten zou er geconcludeerd kunnen worden dat Nederlanders wel degelijk waarde hechten aan kledingvoorschriften of een dresscode op werk. Maar liefst 92% geeft aan dat het belangrijk is dat er een 'passende' of zakelijke outfit gedragen wordt op kantoor. Toch wordt er bij ruim de helft van de Nederlanders (57,6%) geen dresscode gehanteerd. Dit gebeurt maar bij 34,3%. Tot slot geeft 8,2% aan niet te weten of er sprake is van kledingvoorschriften op kantoor.

Dat wordt dus een lange broek deze week. Zoek je nog een geschikte lange broek om aan te trekken naar kantoor kijk dan eens bij SELECTED, Tommy Hilfiger, G-Star, en Superdry


Wil jij weten wat wel een geschikte outfit is? Bekijk alle tips voor een zakelijke outfit op een zomerse dag: hier!

Redactie

Redactie

Top