Hudson’s Bay wil Nederland veroveren

Hudson’s Bay wil Nederland veroveren

Eind deze zomer zal het Warenhuis Hudson's Bay ongeveer 20 filialen openen in Nederland. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den Haag en alle andere grote steden van Nederland worden de oude leegstaande panden van V&D gevuld met dit Canadese Warenhuis. Hudson's Bay is een merk dat zowel fashion-, lifestyle- als woonproducten verkoopt. Het zal zich positioneren als een exclusief merk dat net iets onder de exclusiviteit en prijzen van de Bijenkorf gaat zitten. Dit maakt Hudson's Bay meteen ook de grootste nieuwe concurrent van de Bijenkorf.

Hudson's Bay merken

Hudson's Bay is een Warenhuis met een groot en divers aanbod aan merken. Afgelopen week werden de merken gepresenteerd die in de Nederlandse winkels verkocht gaan worden. Merken als Topshop, Topman, CK Jeans, Opening Ceremony, The Kooples, Nike, Rika, Love Stories, MAC, Aveda, Vedder & Vedder, Vitra en Hay vullen het assortiment. Het is een mix van Amerikaanse en Europese merken, maar ook mooie Nederlandse merken zoals: Scotch & Soda, G-Star en Denham krijgen in de Nederlandse winkels een ereplek.

De merkenlijst is enorm, maar staat niet voor altijd vast. Hudson's Bay geeft aan dat door juist af te wisselen, rouleren en goed te kijken naar welke merken populair zijn, mensen zullen blijven komen om de nieuwste fashion items te kopen. Maar ook op beauty, lifestyle en woonartikelen wil Hudson's Bay gaan voorlopen en constant vernieuwen.

Winkelen in stijl

Dat de winkels van Hudson's Bay plaatsnemen in de oude V&D panden, betekent niet dat ze ook maar een beetje op V&D gaan lijken. Daarnaast komen ze er anders uit te zien dan de Hudson's Bay Warenhuizen zoals die in Amerika ingedeeld zijn. Met exclusieve (Nederlandse) designers worden de Warenhuizen geheel ingericht voor de Nederlandse markt. Ook het personeel van Hudson Bay krijgt een belangrijke rol. Met persoonlijke begeleiding en sterke klantvriendelijkheid probeert Hudson's Bay zich te onderscheiden van andere Nederlandse winkels.

Limiteds collectie

Hudson's Bay zou Hudson's Bay niet zijn als er niet exclusieve samenwerkingen aan te gaan met jonge getalenteerde Nederlandse ontwerpers. David Laport, bekend van zijn extreme jurken die meer op kunst dan op kleding lijken. Natuurlijk ontwerpt hij speciaal voor Hudson's Bay een jurkje. Een Belgisch talent, Isaac Monté, ontwerpt een gekristalliseerde vaas en kunstenaar Jordy van den Nieuwendijk een illustratie van zijn hand.

Midden augustus zal de eerste winkel openen in Amsterdam. Tot die tijd houdt Hudson's Bay, buiten hun merkenprofiel, ons nog even in afwachting. Ik heb in ieder geval grote verwachtingen van deze nieuwe aanwinst.

Redactie

Redactie

Top